ایران از آب، کره گرفت؟

در نیمه نخست امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی سدهای کشور رشدی ۶۰.۲درصدی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی، محبوب‌ترین نوع نیروی تجدیدپذیر جهان است، به‌طوری که در پایان سال ۲۰۲۲، از ظرفیت ۳ هزار و ۳۷۲ گیگاواتی تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح جهانی، ۱۲۵۶ گیگاوات مربوط به ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی بوده است.

در ایران نیز ظرفیت تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی در پایان شهریورماه امسال به ۱۲ هزار و ۱۴۴ مگاوات رسید. در امسال شاهد افزایش بهره‌برداری از این ظرفیت در تأمین برق کشور بودیم، به طوری که از مجموع میزان تأمین برق در پیک نیاز ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاواتی تابستان امسال، حدود ۸ هزار مگاوات از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی تأمین شده است.

مقایسه میزان تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی در ۶ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، حاکی از رشدی ۶۰.۲ درصدی در تولید انرژی برق‌آبی است.

در نیمه نخست امسال در مجموع ۱۵ هزار و ۹۸۷ گیگاوات ساعت انرژی برق‌آبی به شبکه سراسری برق کشور تزریق شده، درحالی که میزان تولید انرژی برق‌آبی در نیمه نخست سال گذشته ۹ هزار و ۹۸۰ گیگاوات ساعت بوده است.

در واقع ذخیره‌سازی آب در سدهای بزرگ کشور، علاوه بر تأثیر مستقیم در تأمین و مدیریت آب در سال خشک و کم‌بارش ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲، نقش موثری در تأمین برق و جبران ناترازی گسترده در بخش برق داشته است.

۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
کد خبر: 48561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha