تیتر سه سرویس
-
حسین مهری در گفت و گو با رادار اقتصاد تشریح کرد؛
زوایای پیدا و پنهان لایحه بودجه ۱۴۰۳؛ انقباضی بستن بودجه یا عدم افزایش حقوق کارگران باعث جلوگیری از افزایش تورم نمی شود/تک نرخی شدن ارز یکی از تصمیمات سختی است که باید گرفته شود
کارشناس و تحلیلگر بانکی و اقتصادی گفت: مساله حائز اهمیت این است که انقباضی بستن بودجه یا عدم افزایش حقوق کارگران و کارکنان باعث جلوگیری از افزایش تورم نمی شود، بلکه افزایش ۱۸ درصدی دستمزد و حقوق در خوشبینانه ترین حالت اگر نرخ تورم ۴۰ درصد باشد منجر به از دست رفتن ۲۲ درصد معیشت سفره کارگران و کارمندانی می شود که اینک تحت شدیدترین فشارها هستند بنابراین قادر به تحمل فشار مضاعفی نخواهند بود.
-
شورای رقابت علیه ۱۳ نهاد عمومی غیر دولتی اعلام جرم کرد
سخنگوی شورای رقابت با تبیین ظرفیتهای ثانونیه این شورا جهت برقراری رقابت سالم و شفاف اقتصادی از اعلام جرم علیه ۱۳ نهاد غیر دولتی، تعاونی، نظامی و انتظامی مشمول ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ خبر داد.
-
مرتضی افقه در گفت و گو با رادار اقتصاد؛
دولت از سه جبهه سفره مردم را نشانه گرفته است/کنترل رشد نقدینگی بسیار مطلوب است/تمامی ذخایر کشور صرف جایگزینی درآمد نفتی شده است
عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز و استاد اقتصاد گفت: افزایش ۵۰درصدی مالیات جبهه دومی است که معیشت مردم را نشانه گرفته است چرا که تجربه نشان می دهد دولت نتوانسته از بخش پولدار یا دلال اقتصاد مالیاتی دریافت کند بنابراین بار فشار مالیاتی نوعا به مصرف کنندگان و تولید کنندگان تحمیل می شود.قطع به یقین سال سختی در پیش رو داریم، ضمن اینکه با تداوم جنگ بین اسرائیل و جبهه مقاومت بعید به نظر می رسد افقی روشن دال بر حل مسائل بین المللی و دست یابی به توافق برجام وجود داشته باشد.
-
وزیر اقتصاد: ادغام مؤسسات مالی را به ورشکستگی ترجیح میدهیم/ رشد اقتصادی را برمیگردانیم
وزیر اقتصاد با بیان "ادغام مؤسسات مالی را به اعلام ورشکستگی ترجیح میدهیم" گفت: اگر مؤسسه ورشکست اعلام شود باید به سپردهگذاران بگوییم؛ "چنین مؤسسهای دیگر نیست و اگر پولتان را میخواهید دنبال مدیران و سهامداران بگردید".
-
ارزش سهام عدالت ۳۰ برابر شد + جزئیات
حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی که تاکنون سهام عدالت دریافت نکردهاند، سهامدار میشوند.
-
نمایانشدن آثار «سیاست تثبیت ارز» در اقتصاد با کاهش شدید تورم تولیدکننده
نرخ تورم تولیدکننده در ۳ ماهه منتهی به آبان امسال ۳.۴ درصد بود که این میزان معادل یکسوم تورم تولیدکننده در ۳ ماهه منتهی به اردیبهشت امسال است.
-
کامران ندری در گفت و گو با رادار اقتصاد؛
درآمدهای مردم از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳ پنج برابر شده اما هزینهها بیش از ده برابر افزایش داشته است/ افزایش فشارهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۳ نگران کننده است/تورم با بودجه انقباضی از بین نمی رود
عضو پژوهشکده پولی و بانکی و کارشناس اقتصادی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ متاسفانه میزان افزایش حقوق و دستمزدها خیلی کمتر از نرخ تورم دیده شده در حالی که مسوولین به این موضوع بی توجه هستند که در فواصل سال های گذشته قدرت خرید درآمدهای ریالی مردم به شدت کاهش پیدا کرده است یعنی درآمدهای آنها از سال ۹۶ تا ۱۴۰۳ با اینکه پنج برابر شده اما هزینهها بیش از ده برابر افزایش داشته است.
-
۶ نگرانی از بودجه ۱۴۰۳
روز گذشته رئیسجمهور بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. رئیسجمهور پیش از ارائه بودجه به رئیس مجلس، اعلام کرد که در بودجه ۱۴۰۳ تلاش شده هم درآمدها و هم هزینهها واقعی دیده شود. این در حالی است که برخی نمایندگان برخی درآمدهای بودجه ۱۴۰۳ را به دور از واقعیت میدانند. درآمدهای مالیاتی یکی از ارقامی است که به نظر این دسته از نمایندگان به دور از واقعیت است و تحقق آن با توجه به درآمد مردم هیچ همخوانی ندارد. رئیسجمهور در بخشی دیگری از سخنانش گفت که دولت تلاش کرده که کسری بودجه نداشته باشیم. اما برخی از نمایندگان معتقدند با روندی که در حال حاضر وجود دارد در سال آتی حتما با کسری بودجه مواجه خواهیم بود که همین امر موجب تورم میشود.
-
رئیسی: هیچ پایه مالیاتی جدیدی در بودجه ۱۴۰۳ پیشبینی نشده است
سیدابراهیم رئیسی گفت: مالیات حقوقبگیران افزایش پیدا نخواهد کرد. در بودجه سال آینده به کسانی که فرار مالیاتی دارند توجه شدهاست. هیچ پایه مالیاتی جدیدی در بودجه سال آینده تعبیه نشده است.
-
فیلم | من یک دانشجو هستم؛ جویای کار!
دغدغههای دانشجویان در روز دانشجو بیشتر از قبل شنیدنی میشود؛ دغدغههایی که خط اول آن، وارد شدن به دنیای کار بعد از دانشگاه است.
-
فرزین آب پاکی را روی پیشبینیهای دلاری ریخت/به گمانهزنیها از قیمت دلار گوش نکنید
روز یکشنبه همزمان بود با پذیرهنویسی اولین اوراق مرابحه ارزی و صحبتهای محمدرضا فرزین در این مراسم مورد توجه بازار قرار گرفت. حداقل سرمایه لازم جهت ورود یک میلیون یورو است که عدد قابل توجهی است. رئیس بانک مرکزی در این مراسم گفته الان هیچ کمبودی در درهم نداریم؛ آنقدر در مرکز درهم عرضه میکنیم که کسی نمیخرد و آخر روز درهم اضافه هم میآید. فرزین در جواب سوالی که از او پرسیدند، نظر شما درمورد پیشبینی دلار ۶۵ هزار تومانی تا پایان سال چیست؟ گفته من ۶۰ هزار تومان شنیده بودم و الان ۶۵ هزار تومان را از شما میشنوم. در ادامه هم در این باره صحبت کرده که تا پایان سال اتفاقی نخواهد افتاد به گمانهزنیها از قیمت دلار گوش نکنید.
-
یک فساد"دبش"؛جزئیات جدید از فساد ۲ میلیارد دلاری در واردات چای/ خانواده «الف.ر» با برند «چای دبش» چه کردند؟
پیگیریهای خبرنگار «اعتماد» نشان میدهد، نام این گروه صنعتی که در اطلاعیه سازمان بازرسی به آن اشارهای نشده؛ «گروه کشت و صنعت دبش» با برند تجاری «چای دبش» یک بیزینس خانوادگی و موروثی است که توسط خانواده «الف.ر» اداره میشود.
-
یحیی آل اسحاق در گفت و گو با رادار اقتصاد؛
توسعه هر کشوری وابسته به حجم سرمایهگذاری در بخشهای عمرانی است/وقتی بودجه ای برای عمران و آبادانی کشور تخصیص داده نمی شود نباید انتظار داشت کشور توسعه بیابد
وزیر اسبق بازرگانی و رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: در صورت عدم تخصیص بودجه به بخش های عمرانی و عدم سرمایه گذاری در فعالیت های عمرانی حداقل در حد استهلاکات در سال های آینده یعنی نه چندان دور تولیدی نخواهیم داشت و واحدهای تولیدی دست از کار می کشند چرا که ماشین آلات نو و قطعات یدکی مورد نیاز را دردسترس ندارند.
-
پشت صحنه یارانهها در لایحه بودجه ۱۴۰۳
رئیس جمهور قرار است ۳ روز دیگر، کلیات لایحه بودجه سال آینده را به مجلس تقدیم کند؛ لایحهای که دولت تلاش دارد اعداد و ارقام کلان آن با کمترین تغییر در مجلس به تصویب برسد. بررسیها نشان میدهد لایحه بودجه سال آینده برای رسیدن به نسخه کنونی، با تغییرات مختلف روبرو بوده است؛ تغییراتی که یکی از عمدهترین آنها، بر سر منابع مربوط به اجرای قانون هدفمندی یارانهها است. به نظر می رسد دولت تلاش دارد کسری ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی منابع هدفمندی یارانهها برای سال آتی را در چند سناریو جبران کند هرچند که منابع مطلع از کسری حدود ۱۵۰ همتی در این بخش خبر میدهند. سناریوی دولت برای جبران این کسری چالشبرانگیز چیست؟
-
علی قنبری در گفت و گو با رادار اقتصاد؛
بار کاهش تورم روی حقوق کارمندان و کارگران افتاده است/دولت گمان می کند با بودجه انقباضی قادر به کنترل هزینه هاست/کاهش ۳ درصدی اتکا به درآمد نفتی در بودجه سال آینده نشان دهنده کاهش وابستگی نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: کاهش ۳ درصدی اتکا به درآمد نفتی در بودجه سال آینده نشان دهنده کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نیست و در کل رقم بزرگی به شمار نمی رود چرا که دراقتصادی که تولید رشد نکرده و قادر به رقابت در بازارهای منطقه ای و بین المللی نیست دولت وابسته به درآمدهای خام فروشی نفت است