تحلیل بازار ارز از گزارش گروسی/ تقاضای ژانویه به دلار رسید؟

معامله‌گران می‌گویند قیمت دلار بعد از روند افزایشی یکشنبه، در روز دوشنبه به فاز استراحت و تنفس رفت. قیمت در بازارها نوسان خاصی نداشت و دوباره افراطی‌ها وارد بازار شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد بازار ارز هرات در روز دوشنبه حوالی ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان شروع به کار کرد و بین ۴۹ هزار و ۴۵۰ تومان تا ۴۹ هزار و ۵۵۰ تومان نوسان داشت و نسبت به روز گذشته ۱۰۰ تومان از قیمتش افتاد. قیمت درهم امارات در روز دوشنبه با گپ منفی ۴۰ تومانی در ۱۳ هزار و ۶۷۰ تومان باز شد و با رشد ۱۰ تومانی کار خودش را به پایان رساند. در بازار دبی هم قیمت درهم نسبت به یکشنبه کاهش ۳۰ تومانی داشت. تنها قیمتی که سرجایش ایساد و حتی ۱۰۰ تومان سفت شد قیمت دلار تهران بود که بین ۴۹ هزار و ۷۰۰ تا ۹۰۰ تومان معامله می‌شد. قیمت سکه هم که در معاملات یکشنبه تا سطح مقاومت ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رفته بود در روز دوشنبه با کاهش به ۲۸ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسید. درمجموع می‌شود گفت قیمت‌ها پشت مرز مقاومتشان به صف شدند.

در معاملات دوشنبه دوباره بازار از خبر پر شد و هرکس باتوجه به پوزیشن معاملاتیش خبر خاص خودش را دست به دست می‌کرد و سیگنال می‌داد. به گفته معامله‌گران خبرهای دوشنبه از کنعانی شروع شد. سخنگوی وزارت خارجه درمورد سند سپتامبر توضیح داده که جدید نیست. همچنین گفته آماده بازگشت به برجام بودیم اما آمریکایی‌ها اراده لازم را ندارند که این سیگنال منفی تلقی شد و افراطی‌ها سریع خودشان را به وسط انداختد و معتقد بودند برجام پر.

بعد از آن خبر دلار صنایع آمد که از ۲۸ هزار به حوالی ۳۸ هزار تومان رسید. در روز دوشنبه بانک مرکزی گفته نرخ فروش حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مبنای نرخ تسعیر قیمت خوراک و قیمت پایه محصولات شرکت‌های پالایش نفت و پتروشیمی در بورس‌های کالایی قرار گرفت. بعد از این خبر تحلیل‌ها به این سمت رفت. گروهی از معامله‌گران می‌گفتند این افزایش ۱۰ هزار تومانی نشان می‌دهد که دولت دلار زیر ۴۰ هزار را قبول ندارد و زیر آن صنایع ورشکست می‌شوند. گروهی هم می‌گفتند قیمت دلار بازار آزاد، در حداقلی‌ترین حالت ۲۰ درصد بالاتر از این قیمت است. طبق محاسبه آن‌ها کف قیمت بازار آزاد حوالی ۴۸ هزار تومان است.

خبر مهم بعدی گزارش ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد بود. این گزارش هم نکات مثبت داشت و هم منفی. معامله‌گران افزایشی سیگنال منفی را با هدف اینکه نتیجه نشست سازمان ملل و شورای حکام منفی خواهد بود دست به دست می‌کردند. این گروه آن قسمت از گزارش را که ایران در نظارت همکاری نمی‌کند و ویزای مقامات آژانس را رد کرده است را دست به دست می‌کردند. در مقابل گروه کاهشی آن قسمت از گزارش را مهم جلوه می‌دادند که گفته شده کاهش سرعت غنی‌سازی اورانیوم می‌تواند نشانه دیگری باشد که تهران پس از سال‌ها تنش از زمان فروپاشی برجام، به دنبال کاهش تنش‌ها بین خودش و آمریکاست.

با این خبرها قیمت‌ها هم سردرگم بودند و نوسان خاصی هم نداشتند. افراطی‌های افزایشی با این خبرها معتقد بودند قیمت دلار می‌تواند تا ۵۲ هزار تومان بالا برود و بعد از استراحت روز دوشنبه شروع به صعود می‌کند. اما در مقابل افراطی‌های کاهشی معتقدند با کاهش سطح تنش، خروجی نشست شوراح حکام و سازمان ملل مثبت خواهد بود و قیمت دلار به سمت کف‌شکنی حرکت می‌کند. متعادل‌های بازار می‌گفتند روند بازار مار پله‌ای شده و پیش‌بینی روند باید روزانه بروزرسانی شود.

معامله‌گران فنی معتقدند طی این چند روز کف حمایت بالاتر آمده و این نشان می‌دهد بازار هنوز خریدار دارد. اگر مقاومت ۴۹ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان دلار هرات بشکند قیمت می‌تواند وارد ۵۰ هزار تومان شود.

یک تحلیل تاریخی هم در بازار وجود داشت در مورد اینکه قیمت دلار در سنوات گذشته در مهرماه افزایشی است. البته این افزایش قیمت در مهر و آبان همیشه بوده و بخاطر تقاضای ژانویه‌ است.

۱۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶
کد خبر: 46690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha