غول‌های نفتی ۱۱۰ میلیارد دلار دارایی می‌فروشند

شرکت‌های بزرگ انرژی امیدوارند ده‌ها میدان نفت و گاز و پالایشگاه به ارزش بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار را به منظور کاهش حجم بدهی و انتشار گازهای گلخانه‌ای به فروش برسانند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، مبهم شدن دورنمای قیمت‌های نفت و گاز به دلیل شیوع ویروس کرونا و تغییر گرایش به‌سوی انرژی پاک‌تر، ممکن است باعث شود پیدا کردن خریدار و انعقاد قرارداد فروش این دارایی‌ها دشوار شود.

انتظار می‌رود هشت شرکت بزرگ نفتی جهان شامل اکسون موبیل، شورون، رویال داچ شل، بریتیش پترولیوم، توتال، اکوئینور، انی و کونوکو فیلیپس دارایی‌هایی را بفروشند که منبع معادل حدود ۶۸ میلیارد بشکه نفت و گاز طبیعی هستند.

شرکت مشاوره نروژی "ریستاد انرژی" در یادداشتی نوشت: این دارایی‌ها اکنون ۱۱۱ میلیارد دلار ارزش داشته و معادل حدود دو سوم از تقاضای جهانی برای نفت هستند.

قیمت نفت در آوریل به دنبال سقوط تقاضا بر اثر محدودیت‌های وضع شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، به پایین‌ترین رکورد از سال ۱۹۹۹ تاکنون سقوط کرد و اگرچه از آن زمان بهبود یافته و به حدود ۴۰ دلار در هر بشکه رسیده است اما انتظار نمی‌رود در سال‌های آینده رشد چشمگیری داشته باشد.

تحلیلگران می‌گویند این به معنای فرصت مناسب برای شرکت‌های کوچک‌تری نظیر سریکا انرژی، کایرن انرژی و جید استون انرژی به منظور خرید ارزان دارایی‌های نفت و گاز است. با این حال با توجه به محدود شدن شمار خریداران و عدم تمایل به وام‌دهی به بخش نفت و گاز، واگذاری این دارایی‌ها ممکن است دشوار باشد.

غول‌های نفتی برای افزایش درآمد و کاهش بدهی که در پی ریزش قیمت نفت انباشته شده است، نیاز دارند دارایی‌هایشان را بفروشند.

شرکت‌های اروپایی نظیر بریتیش پترولیوم، شل و توتال که متعهد شده‌اند انتشار گازهای گلخانه ناشی از فعالیت‌هایشان را کاهش دهند، به دنبال متمرکز شدن بر فعالیت‌های نفت و گازی هستند که بیشترین سودآوری و کمترین آلایندگی را دارند.

شرکت‌های اکسون موبیل و بریتیش پترولیوم هرکدام امیدوارند طی سال‌های آینده ۲۵ میلیارد دلار از دارایی‌هایشان را به فروش رسانند در حالی که شرکت شل فروش پنج میلیارد دلار در سال را هدف‌گذاری کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، اسپیرو یوآکیم، مدیر جهانی منابع طبیعی در بانک سرمایه‌گذاری لازارد بر این باور است که مدیران شرکت‌های نفتی باید کسب‌وکار تولید و پالایش نفت و گازی که تمایلی به نگهداری آنها ندارند را جدا و مستقل کنند تا بتوانند سرمایه‌گذاران جدید را جذب کنند زیرا خریدارانی نظیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی تمایلی به خرید نشان نمی‌دهند.

۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
کد خبر: 2026
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha