دلار و طلا روی ریل کاهش قیمت!/سبز شدن ۲ روزه بورس در هفته گذشته/هنوز سپرده های ۲۰ درصدی در بانک ها  افتتاح می شود!

در آخرین هفته فروردین بازار ارز و سکه به دلیل اعمال محدودیت ها جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا  تعطیل بودند و داد و ستدی در بازار سکه و طلا  تهران انجام نشد و البته قیمت ها نیز در این هفته  روند نزولی داشت به طوری که دلار و یورو به ترتیب به کانال ۲۳ هزار تومان و ۲۷  هزار تومان برگشتند بازار سرمایه نیز همانند دیگر بازار های مالی دیگر روند نزولی داشت به طوری که شاخص در ابتدای هفته از کانال یک میلیون و ۲۳۶ هزار واحد شروع کرد و در آخرین روز معاملات در پله یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی ایستاد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرنگارگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در آخرین هفته فروردین بازار ارز و سکه به دلیل اعمال محدودیت ها جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا  تعطیل بودند و داد و ستدی در بازار سکه و طلا  تهران انجام نشد و البته قیمت ها نیز در این هفته  روند نزولی داشت به طوری که دلار و یورو به ترتیب به کانال ۲۳ هزار تومان و ۲۷  هزار تومان برگشتند بازار سرمایه نیز همانند دیگر بازار های مالی دیگر روند نزولی داشت به طوری که شاخص در ابتدای هفته از کانال یک میلیون و ۲۳۶ هزار واحد شروع کرد و در آخرین روز معاملات در پله یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی ایستاد.

نمودار زیر بیانگر تغییرات شاخص بورس  در آخرین هفته  فروردین ۱۴۰۰ است.

ارز و سکه در سراشیبی قیمت؛بورس روی خوش ندید

دلار و یورو به کانال قیمتی جدید رسیدند  

نرخ دلار و یورو در آخرین هفته فروردین ۱۴۰۰  روند نزولی داشت به طوری که دلار تقریبا یک هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و از  کانال ۲۴ هزار تومانی به ۲۳ هزار و ۳۳۳ تومان رسید و از طرف دیگر نرخ یورو با افت  ۲.۱۲ درصدی از قیمت ۲۸ هزار و ۶۱۹ تومان به ۲۷ هزار و ۹۷۷ تومان کاهش یافت .

شما می توانید تغییرات نرخ دلار را در نمودار زیر مشاهده کنید 

ارز و سکه در سراشیبی قیمت؛بورس روی خوش ندید

سکه در کانال ۱۰ میلیون تومانی ایستاد

قیمت طلا و سکه نیز در این هفته همسو با نرخ ارز بود و به طور کلی روند کاهشی را تجربه کرد  به  طوری که سکه  با کاهش ۴.۷۱ درصدی  از قیمت ۱۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان به نرخ ۱۰ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان رسیده هچنین هر گرم طلای  ۱۸ عیار از نرخ یک میلیون و ۳۸ هزار تومان به  مبلغ یک میلیون و ۱۲ هزار تومان کاهش قیمت  داد.

شما می توانید تغییرات قیمت سکه را در نمودار زیر ببینید.

ارز و سکه در سراشیبی قیمت؛بورس روی خوش ندید

صنف طلا و جواهر تهران هفته آینده تعطیل است

محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو  با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  وضعیت قیمت سکه و طلا در چهارمین هفته ۱۴۰۰ گفت: به طور کلی نرخ اونس جهانی روند افزایشی داشته است البته درابتدای هفته اندکی قیمت آن کاهش یافت اما روند رو به رشد خود را در روزهای آینده  از سر گرفت و به طور متوسط حدود ۱۶ دلار نرخ اونس جهانی در این هفته افزایش یافت.

او بیان کرد: در این هفته  برخلاف افزایش قیمت اونس جهانی نرخ ارز کاهش یافت  و به طور متوسط هر دلار آمریکا حدود یک هزار تومان  ارزان شد و از کانال ۲۴ هزار تومانی به پله ۲۳ هزار تومان نزول یافت که البته همین موضوع در کاهش قیمت طلا و سکه تاثیر زیادی گذاشت به طوری که شاهد کاهش حباب انواع  سکه بوده ایم .

کشتی آرای اظهار کرد: در این هفته هر قطعه سکه طرح قدیم حدود ۴۰۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و سکه طرح جدی با کاهش ۴۵۰ هزار تومانی  به ۱۰ میلیون و ۱۵۰ هزا تومان رسید از طرف دیگر نیم سکه بیشترین کاهش قیمت را در دیگر انواع سکه ها تجربه کرد و حدود ۵۵۰ هزار تومان از قیمت آن کاسته شد البته بخش اعظم این کاهش نرخ مربوط به کاهش حباب نیم سکه است.

او افزود: ربع سکه نیز در این هفته با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی به ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان رسید همچنین سکه های  یک گرمی نیز ۱۵۰ هزار تومان ارزان شدند و در پله ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی ایستاد.

کشتی آرای تصریح کرد : قیمت طلای آب شده نیز با کاهش ۱۵۰ هزار تومانی همراه بود و هر مثقال طلای آب شده به ۴ میلیون و ۳۸۲ هزار تومان معامله شد و هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۳۲ هزار تومان کاهش قیمت داشته است و قیمت یک میلیون و ۱۰ هزار تومان مبنای داد و ستد شد.

او افزود: حباب سکه نیز به طو متوسط در این هفته ۲۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و حباب انواع سکه های دیگر نیز روند نزولی داشته اشت و در مجموع کاهش داد و ستد ها و  روند نزولی نرخ  ارز  در بازار تاثیر گذاشت و در پی آن تقاضا در بازار کاهش پیدا کرده بود و خریداری در بازار وجود نداشت که  اعمال محدودیت برای جلو گیری از شیوع ویروس کرونا مزید  بر علت بود و به طور کلی قیمت ها روند نزولی داشت. 

کشتی آرای گفت: نشست دیگری برای ادامه صحبت ها درباره موضوع تحریم ها در وین به هفته آینده موکول شده است و همچنان اعمال محدودیت های کرونایی  در هفته آینده ادامه دارد  و اصناف تعطیل خواهد بود  اگر روندی که در این هفته گذرانده ایم  در هفته آینده ادامه  دار باشد و اتفاق خاصی در نشست های برجام روی ندهد همچنان روند نزولی قیمت ها را در هفته آینده شاهد خواهیم بود .

هنوز سپرده های ۲۰ درصدی در بانک ها  افتتاح می شود!

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو  با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  روند شاخص بازار سرمایه  در چهارمین هفته ۱۴۰۰ گفت: ۲ ‌روز پایانی هفته گذشته متاثر از خبر کاهش سود بانکی به زیر شانزده درصد و مصاحبه رییس سازمان بورس مبنی بر تزریق نقدینگی به بازار از طریق صندوق های تثبیت و توسعه بازار بود که خبر کاهش سود بانکی بیشتر توجه بازار را به خود جلب کرد چرا که محقق شدن تزریق نقدینگی از سوی دولت با چالش زیادی روبرو است.

او تصریح کرد: اگر موضوع کاهش سود بانکی جدی تر بشود و به سطح شعب بانکی برسد، می توان امیدوار بود که بازار به ثبات برسد، با این شرایط  بررسی میدانی از بانک ها نشان می دهد که هنوز به طور رسمی دستور العملی به شعب بانک ها برای کاهش سود بانکی ابلاغ نشده است و هنوز سپرده های ۲۰ درصدی افتتاح می شوند. تزریق نقدینگی ۲۴ هزار میلیارد تومانی هم در صورت تحقق قطعا کمک کننده خواهد بود مشروط بر اینکه شامل کل بازار بشود و نه صرفا حدود به سهام شاخص ساز باشد.

قلی پور بیان کرد: مباحث سیاسی به واسطه تاثیری که بر چشم انداز رشد اقتصادی کشور و بازار ارز دارند قطعا بر بورس هم اثر گذار هستند، معتقدم  که بعد از کنش و واکنش های طرفین، اراده جمعی بر توافق است و در نتیجه ثبات در بازار ارز برای یک الی ۲ ‌سال در نرخ های فعلی با نوسان محدود وجود خواهد داشت که خود تثبیت بازار سرمایه در سطوح فعلی را به دنبال خواهد داشت، هر چند هرگونه افزایش تنش بین طرفین با واکنش بازار ارز برای تضعیف ریال و رشد بورس در کوتاه مدت روبرو خواهد شد.

او ادامه داد: علاوه بر ۲ متغیر کلان داخلی یعنی نرخ سود و نرخ ارز که چشم انداز دقیقی ندارند، وضعیت قیمت های جهانی بسیار عالی است، نرخ جهانی مس مجددا به ۹۳۰۰ دلار بر تن رسیده، آلومینیوم در اوج ۳ ساله به نرخ ۲۳۰۰ دلار در تن رسیده است  و روی هم با ۲۸۰۰ دلار به سقف دو سال قبل در حال نزدیک شدن است. نرخ های جهانی فولاد رکوردهای تاریخی را شکسته اند و شمش اسلب بین ۷۵۰ دلار تا ۸۵۰ دلار بر تن در مناطق مختلف جهان در حال معامله است، احتمال موقتی بدون این نرخ های بسیار بالا وجود دارد با این شرایط احتمالا در کل سطوح قیمتی خوب برای یک سال پابرجا خواهند ماند و وضعیت مناسبی برای شرکت های بورسی در این صنایع رقم خواهد خورد.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: گزارش های منتشره و صورت های مالی شرکتها به ویژه در گروه فلزی و معدنی و شیمیایی که با احتساب هلدینگ ها بیش از نیمی از بازار را تشکیل می دهند امیدوار کننده بود، بنابراین بازار از لحاظ بنیادی و سوددهی شرکت ها وضعیت قابل قبولی دارد و اگر نرخ ارز مجدد افت نکند و سود بانکی واقعا کاهش یابد می توان انتظار بازدهی واقعی (بالاتر از تورم) برای بورس ۱۴۰۰ را تصور کرد، ولی با حفظ سود بانکی ۲۰ درصدی فقط می توان امیدوار بود که بیشتر نزول نکند .

سخن پایانی 

با توجه به نظرهای کارشناسان و ادامه محدودیت هایی کرونایی که به دنبال آن خیلی از اصناف در هفته آینده تعطیل هستند به نظر می رسد نرخ  ارز و سکه تغییر زیادی  را در قیمت تجربه نکند و بازار سرمایه نیز شاهد نوسانات شدید در شاخص نباشد.

۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
کد خبر: 13904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha