معاملات الگوریتمی نقشی در ریزش شاخص نداشت اما بد نام شد

کارشناس معاملات الگوریتمی گفت: پس از ادامه روند نزولی شاخص در ماه‌های گذشته مشخص شد این رویه نقشی در ریزش نداشت و سازمان بورس حاضر به رفع ممنوعیت این نوع معاملات شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس پرس، احسان طباطبایی با بیان اینکه در تمامی بورس‌های توسعه یافته دنیا به علت کثرت سرمایه‌گذاران و حجم معاملات بالا، اکثر معاملات توسط ماشین صورت می‌پذیرد به تسنیم گفت: معاملات الگوریتمی در ایران هیچ‌گاه توسعه نیافت و حتی پس از شروع روند نزولی بازار، نهاد ناظر سراسیمه این نوع معاملات را به عنوان عامل ریزش معرفی کرد و انجام آن را ممنوع اعلام کرد.

وی افزود: بر متخصصین امر پوشیده نبود معاملات الگوریتمی در حالی کمتر از یک درصد معاملات را شامل می‌شود که نمی‌تواند چنین تاثیری بر روند بازاری با حجم معاملات نجومی مشابه تابستان سال ۹۹ بگذارد. پس از ادامه روند نزولی و قبول اکثریت فعالان درخصوص بیش از ارزش بودن معاملات در تابستان، مشخص شد معاملات الگوریتمی در این خصوص بی تقصیر بوده بنابراین در فروردین ماه، سازمان بورس از این نوع معاملات رفع ممنوعیت کرد.

این کارشناس ادامه داد: طبق شواهد و گفته فعالان حوزه معاملات الگوریتمی، هیچ‌گاه دسترسی‌های برخی شرکت‌ها قطع نشده و الگوریتم‌های آنها فعال مانده اند. مطلبی که برداشت می‌شود آن است که نهاد ناظر به اینکه معاملات الگوریتمی برای بازار نامطلوب بوده، اعتقاد نداشته و صرفا دیواری کوتاه‌تر از آن نیافته که تقصیر ریزش بازار را به دوش آن بگذارد.

طباطبایی گفت: پس از گذشت حدود ۸ ماه این ممنوعیت برداشته شد اما بدنامی بوجود آمده بین سرمایه‌گذاران خرد بازار، قطعا تاثیر جبران ناپذیری بر فعالیت استارت آپ‌ها و شرکت‌های کوچک حوزه معاملات الگوریتمی گذاشته که بعدها حسرت آن را در ناکامی در توسعه بازارسرمایه خواهیم خورد.

۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
کد خبر: 13870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha