هر کدام از حبوبات چقدر باید خیس بخورند؟

​​​​​​​خیس کردن حبوبات یکی از روش‌های مهم برای گرفتن نفخ حبوبات است که به زودتر پخته شدن حبوبات نیز کمک زیادی می‌کند اما نحوه هر کدام از این حبوبات با یکدیگر متفاوت است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، خیس کردن حبوبات قبل از پختن دارای فواید زیادی است. این روش به کاهش زمان پخت و پز لازم برای حبوبات کمک می‌کند و همچنین باعث حذف قندهای تولیدکننده گاز و رفع سخت شدن هضم آنها می‌شود. با خیس کردن حبوبات و دور ریختن آب، مطمئن می‌شویم که آنها تا حد امکان تمیز هستند و هیچ گونه کثیفی، ماده خارجی یا باکتری را در خود نگه نمی‌دارند. مدت زمان خیس کردن و پخت حبوبات متفاوت است. برای حبوبات مختلف، شیوه‌های خیس کردن و زمان پخت متفاوتی وجود دارد که در این بخش به آنها می پردازیم.

مدت زمان خیس کردن لوبیا چشم بلبلی

خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت برای ۵۰ دقیقه.

هر کدام از حبوبات چقدر باید خیس بخورند؟

خیس کردن لوبیا برای قورمه سبزی

خیس کردن برای ۱۰-۱۲ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

مدت زمان خیس کردن ماش و نخود

خیس کردن تا ۱۰ ساعت و پخت بین ۵۰ تا ۹۰ دقیقه.

زمان خیس کردن لوبیا چیتی

خیس کردن بین ۸-۱۲ ساعت و پخت برای لوبیا چیتی ۹۰ دقیقه و برای نخود سبز ۹۰ دقیقه.

مدت زمان خیس کردن لپه برای قیمه

لپه جزو حبوباتی است که نیاز به خیس کردن ندارد و در صورت تمایل می‌توانید ۲۰-۳۰ دقیقه آن را خیس کنید. مدت زمان پخت آن هم با توجه به مرغوبیت لپه، کمتر از یک ساعت است.

هر کدام از حبوبات چقدر باید خیس بخورند؟

مدت زمان خیس کردن عدس و دال عدس

این حبوبات خیس کردن نمی‌خواهند و پختشان به ترتیب ۴۰ و ۳۰ دقیقه است.

زیاد خیس کردن حبوبات

اگر حبوبات برای مدت طولانی در آب خیس بمانند، ممکن است روی سطح آب یک لایه کفی ظاهر شود که باعث ترش شدن حبوبات و خراب شدن طعم غذا می‌شود. برای صرفه‌جویی در زمان، می‌توانید ظرف حاوی حبوبات و آب را در یخچال یا در کنار پنجره قرار داده تا از خراب شدن محصول جلوگیری کنید.

خیس کردن حبوبات با آب سرد یا گرم

برای خیس کردن حبوبات بهتر است از آب سرد استفاده کنید. اگر حبوبات برای مدت زمان طولانی در آب گرم باقی بمانند، ممکن است باعث اسیدی شدن محیط آب شده و در نهایت به آنها طعم و عطر نامطبوعی بدهد. برای خیس کردن بهتر، می‌توانید از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید تا حبوبات ناخالصی‌های موجود در آب را جذب نکنند. اگر دسترسی به آب تصفیه شده ندارید، می‌توانید از آب جوشیده استفاده کنید.

روش‌های مختلف برای خیساندن حبوبات

چند روش در مطالب قبلی برای خیس کردن حبوبات و گرفتن نفخ حبوبات آموزش دادیم و در ادامه ۲ روش دیگر را هم به آنها اضافه خواهیم کرد.

هر کدام از حبوبات چقدر باید خیس بخورند؟

روش سنتی (۸-۱۲ ساعت)

حبوبات را در یک کاسه قرار دهید و آب سرد بریزید تا سطح آنها را بپوشاند.

حبوبات را برای ۸ تا ۱۲ ساعت خیس کنید یا در صورت امکان تمام شب را (حدود ۱۲ ساعت) در آب بگذارید.

پس از خیس کردن، حبوبات را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. توجه کنید که حبوبات ممکن است پس از خیس کردن چروک به نظر برسند، اما پس از پخت آنها به حالت قبلی باز خواهند گشت.

روش داغ (۲۴ ساعت)

حبوبات را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و برای هر ۲ فنجان حبوبات، ۱۰ فنجان آب اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به مدت ۳ دقیقه بجوشد.

حبوبات را از روی حرارت بردارید و آنها را پوشانده و اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت در آب بماند.

به گزارش وب گاه نمناک، پس از پایان مدت زمان خیس کردن، آب حبوبات را دور بریزید و آن را به غذای خود اضافه کنید.

۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶
کد خبر: 43260
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha