سقف بودجه لیگ: همه دروغ می‌گویند! + عکس

در کمتر از یک هفته تا آغاز مسابقات لیگ برتر بحث داغ و جنجالی محافل فوتبالی کشورمان، سقف بودجه اعلامی توسط باشگاه هاست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از ورزش سه، از بین باشگاه های حاضر در لیگ برتر بیست و سوم تنها سپاهان است که در حال حاضر اقدام به اعلام لیست بودجه خود برای رقابت های این فصل نکرده است. سپاهانی ها تنها تیمی بودند که خواستار افزایش سقف بودجه شدند که تقاضای زردپوشان اصفهانی دیروز توسط فدراسیون فوتبال رد شد. همچنین، دیروز سازمان لیگ در نامه ای به باشگاه استقلال یادآور شد باتوجه به کسب رتبه سوم توسط این تیم، سقف بودجه استقلال بدون احتساب آپشن ۳۰۰ میلیارد تومان است، این درحالی است که روز ۷ مرداد علی خطیر طی نامه ای به کشوری فرد سرپرست سازمان لیگ بودجه لیست بودجه استقلال را برای فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۲، ۳۳۰ میلیارد تومان اعلام کرد که در بین تمام تیم های لیگ برتری (بجز سپاهان که هنوز بودجه خود را اعلام نکرده) بالاترین رقم می باشد و پس از آنها تراکتور با ۳۲۹ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قرار دارد.

1903557

بودجه های اعلامی باشگاه های بزرگ و پرطرفدار در نوع خود جالب توجه است و این بودجه ها در سال جدید بعضا کمتر از بودجه باشگاه ها در سال گذشته است و باتوجه به تورم حاکم بر کشور، افزایش نرخ ارز و همچنین رقابت در بازار نقل و انتقالات علامت سوال های زیادی با مطالعه این بودجه ها در اذهان عمومی ایجاد می شود. طبق مصوبه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، تمامی باشگاه های حاضر در لیگ بیست و سوم موظف هستند تا لیست بودجه خود را برای فصل جدید تحویل سازمان لیگ نمایند و تنها تا سقف بودجه تعیین شده برای آنها می توانند اقدام به ثبت قراردادها نمایند.

طبق مصوبه جدید نقل و انتقلاتی باشگاهی مثل سپاهان که هم در آسیا حضور دارد و هم موفق به اخذ مجوز حرفه ای شده است، بایستی تا سقف ۳۲۵ میلیارد تومان برای نقل و انتقالات خود بدون احتساب آپشن هزینه نماید. همچنین، باشگاه‌ها تا سقف ۵۰ درصد درآمد حاصل از ترانسفر بازیکن را می توانند به سقف بودجه خود اضافه کنند. نمونه آن، باشگاه گل گهر بود که علی رغم سقف بودجه ۲۷۵ میلیارد تومانی، بودجه خود را ۲۸۲ میلیارد و ۴۶۱ میلیون تومان اعلام کرد بواسطه اینکه از انتقال رضا شکاری به سپاهان، گل گهری ها مبلغ ۱۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون تومان را به عنوان رضایتنامه دریافت نمودند. در عین حال سئوال اینجاست که باشگاه سپاهان که برای رضایتنامه شکاری نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان هزینه کرده و ۱۴ میلیارد بابت رضایتنامه نیازمند و چند میلیارد بابت رضایتنامه هادی محمدی پرداخت کرده است، چگونه می‌تواند سقف بودجه ۳۲۵ میلیون تومانی را باوجود فهرستی از بازیکنان پرستاره رعایت نماید؟

مصوبه جدید نقل و انتقالاتی مشابه بسیاری از مصوبات پیشین شکست خورده به نظر می رسد. مطابق نامه ای که سرپرست سازمان لیگ به مدیرعامل استقلال ارسال نموده است بودجه باشگاه استقلال ۳۰۰ میلیارد و برطبق عملکرد فصل گذشته این تیم تعیین شده است، این درحالی است که اصلا به این موضوع توجه نشده که استقلال بعنوان قهرمان لیگ بیست و یکم کشور با تعدادی از بازیکنان کلیدی و ملی پوش خود در پنجره تابستانی لیگ بیست و دوم قرارداد امضا کرده است. با حسابی سرانگشتی و خیلی ساده، کاملا می توان به این نتیجه رسید که رعایت واقعی این بودجه برای تیمی که بخشی از قراردادهای آن در فصل گذشته و برای تکرار مجدد قهرمانی و حضور پرقدرت در آَسیا بسته شده، چیزی جز سراب نیست.

1903554

بیایید فلش بکی بزنیم به مصاحبه آقای حجت کریمی مدیرعامل وقت باشگاه استقلال در برنامه فوتبال برتر که در پاسخ به محمدحسین میثاقی درخصوص مبلغ قرارداد دروازه بان دوم تیم استقلال اشاره کردند که این دروازه بان با مبلغی بالای ۱۰ میلیارد تومان برای یکسال قرارداد بسته است. در ادامه این مقاله قرار است باهم بررسی کنیم واقعا بودجه یک تیم بزرگ و پرطرفدار مانند استقلال که تعداد خوبی بازیکن تاثیرگذار و ملی پوش در رده های مختلف در فهرست بازیکنان خود دارد به چه میزان می رسد. برای رسیدن به این هدف، نیازمند درنظر گرفتن فرضیاتی هستیم، طبق مصاحبه آقای حجت کریمی اگر مثلا فرض کنیم دروازه بان دوم تیم استقلال برای فصل گذشته مبلغ ۱۲ میلیارد گرفته باشد، می توان درحالت خوش بینانه و بدون درنظر گرفتن افزایش مبلغ قراردادها در فصل جدید، عدد ۱۲ میلیارد را بعنوان کف قرارداد یک بازیکن در استقلال درنظر گرفت. اما در این مقاله بازهم خوش بینانه تر فرضیه های خود را درنظر می گیریم و عدد ۸ میلیارد را برای کف قرارداد در استقلال لحاظ می کنیم.

همچنین طبق شنیده های معتبر، بازیکنان کلیدی و ملی پوش در بازار نقل و انتقالات چیزی درحدود ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان برای یک فصل دریافت می نمایند که دو طرف این بازه نسبتا منطقی درنظر گرفته شده اند. باتوجه به کیفیت متفاوت بازیکنان و جایگاه آنها در تیم ملی و باشگاه استقلال، برای این تیم ۶ سطح دریافتی در طول یک فصل درنظر می گیریم. سطح نخست: ۸ میلیارد تومان، سطح دوم: ۱۲ میلیارد تومان، سطح سوم: ۱۵ میلیارد تومان، سطح چهارم: ۱۷ میلیارد تومان و سطح پنجم: ۲۰ میلیارد تومان و سطح ششم: ۲۵ میلیارد تومان است که این ۶ سطح باتوجه به شرایط موجود در بازار و شنیده ها آنچنان هم دور از ذهن نیستند و کاملا منطقی به نظر می آیند.

باتوجه به فهرستی که درحال حاضر از بازیکنان استقلال وجود دارد و قطعی درنظر گرفتن شایعات نقل و انتقالاتی (خروج آرمان رمضانی و امید حامدی فر و درنظر نگرفتن عارف غلامی) می توان حدس زد که باتوجه به شرایط بازار و فهرست بازیکنان استقلال، ۴ بازیکن این تیم رقم دریافتیشان چیزی در حدود ۲۵ میلیارد باشد که درمجموع ۱۰۰ میلیارد از بودجه باشگاه تنها به این ۴ بازیکن تعلق می گیرد، ۶ بازیکنان قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دارند که درمجموع ۱۲۰ میلیارد تومان می شود، ۴ بازیکن مبلغ ۱۷ میلیارد دریافت می کنند که مجموعا ۶۸ میلیارد تومان می شود، ۲ بازیکن مبلغ ۱۵ میلیارد می گیرند (مجموعا ۳۰ میلیارد تومان)، ۳ بازیکن مبلغ ۱۲ میلیارد دریافت می کنند (مجموعا ۳۶ میلیارد تومان) و ۳ بازیکن نیز احتمالا حق الزحمه ای در حدود مبلغ ۸ میلیارد تومان بعنوان کف قرارداد امسال دارند (۲۴ میلیارد تومان). درنظر داشته باشید که در لیست اعلامی باشگاه استقلال ۳۰ ورزشکار مشخص شده است که در اعداد و ارقام بالا ما فقط ۲۲ ورزشکار را درنظر گرفتیم که در محاسبات بالا ۸ بازیکن دیده نشده اند. حال فرض کنید طبق شنیده ها استقلال در ادامه نقل و انتقالات ۳ بازیکن خارجی را هم به فهرست بازیکنان فعلی خود اضافه کند که طبعا باتوجه به قیمت روز دلار مجموع قیمت این ۳ بازیکن در حالت خوشبینانه ۶۰ میلیارد تومان خواهد بود. دریک فرض خوشبینانه می‌توان درنظر گرفت که مجموع قرارداد ۵ بازیکن باقی مانده از لیست ۳۰ نفره استقلال ۳۰ میلیارد تومان خواهد بود (که طبیعتا مبلغ برخی از آنها کمتر از کف قراردادی که درنظر گرفته ایم خواهد بود). همچنین در لیست اعلامی استقلال تعداد اعضای کادرفنی ۸ نفر اعلام شده است که فرض گرفته می شود این ۸ نفر هم مجموعا ۳۰ میلیارد تومان دریافتی داشته باشند.

ما در تخمین خود هزینه‌های مربوط به مدیرعامل، سایر عوامل (۲ نفر)، تیم پزشکی (۲ نفر) و تیم پشتیبانی (۲ نفر) را مجموعا ۲ میلیارد تومان لحاظ می نماییم. اگر تمامی اعداد بالا را بایکدیگر جمع کنیم، برای باشگاه استقلال که در آخرین لیست اعلامی تیم ملی ۴ ملی پوش داشت که ۲ نفر آنها (مهدی قائدی و محمد محبی) نیز در لیست امسال حضور ندارند، بودجه واقعی، آن هم باتوجه به مفروضات خوشبینانه، درحدود ۵۰۰ میلیارد تومان است، یعنی چیزی در حدود ۱۷۰ میلیارد تومان بیشتر از مبلغ اعلامی توسط باشگاه استقلال.

همچنین دو نکته جالب توجه را باید درنظر گرفت، اول اینکه باشگاه استقلال در پنجره نقل و انتقالاتی امسال، به اصطلاح هایجک خورترین تیم بوده است و بازیکنان مدنظر این تیم با مبالغ پیشنهادی بالاتر به سایر باشگاه های مطرح کشور رفته اند، دوم اینکه تیم های دیگری نیز وجود دارند که تعداد بیشتری بازیکن ملی پوش و یا لژیونر در فهرست بازیکنان خود دارند. پس می توان قویا این احتمال را درنظر گرفت که بودجه تخمینی ۵۰۰ میلیارد تومانی استقلال بالاترین بودجه لیگ بیست و سوم نخواهد بود و احتمالا از این لحاظ، استقلال در رتبه سوم الی پنجم لیگ برتر قرار خواهد گرفت. از نکات جالب توجه این است که استقلال طبق آخرین فهرست اعلامی ملی پوشان، ۲ ملی پوش در فهرست فعلی خود دارد اما پرسپولیس که ۶ ملی پوش را در ترکیب بازیکنان خود می بیند، بودجه ای کمتر از استقلال (۳۲۵ میلیارد تومان) اعلام نموده است.

1903556

نکته دیگر درخصوص باشگاه استقلال این است که مدیریت باشگاه استقلال بودجه نقل و انتقلات را درحالی ۳۳۰ میلیارد تومان اعلام می نماید که دست کم دو نتیجه می توان از آن گرفت یا مدیریت باشگاه از سقف بودجه تعیین شده برای استقلال اطلاع ندارد یا اینکه با این ترفند قصد روبرو کردن بازیکنان با هواداران جهت فشار به بازیکنان و کاهش قرارداد آنها را دارد.

۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱
کد خبر: 45483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha