به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از دنیای اقتصاد؛ در هفتهای که نماگر اصلی بازار سرمایه رشد ۵/ ۳ درصدی داشت، صندوقهای سرمایهگذاری نیز وضعیت مناسبی داشتند. تجربه چند وقتِ اخیر ثابت کرده است که هرگاه وضعیت بازار سهام متعادل رو به بالا باشد، صندوقها بهخصوص صندوقهای سهامی نیزوضعیت مناسبی دارند. ضمن اینکه در روزهایی که وضعیت بازار مثبت است این صندوقهای سهامی هستند که عملکرد بهتری نسبت به دیگر صندوقها داشتهاند؛ اما اگر وضعیت بازار نزولی و رو به پایین باشد صندوقهای با درآمد ثابت هستند که بازدهی بیشتری نسبت به صندوقهای دیگر دارند.
صندوقهای درخشان با درآمد ثابت
در روزهایی که صندوقهای با درآمد ثابت به دلیل نوسانات شدید و افزایش ریسک بازار مورد استقبال سرمایهگذاران حقیقی قرارگرفتهاند، شاهد عملکرد مناسب این صندوقها در هفته گذشته بودیم اما باید اشاره کرد که عملکرد این هفته صندوقهای با درآمد ثابت نسبت به هفتههای گذشته مقداری ضعیفتر بوده اما میانگین بازدهی صندوقها مثبت بوده است.
طی هفته گذشته صندوق پیشگامان سرمایه نوآفرین با بازدهی ۷۶/ ۰ درصدی بهترین صندوق با درآمد ثابت شناخته شد. ۴۵ درصد این صندوق ۷۲ میلیارد تومانی حقیقیها و ۵۵ درصد آن را حقوقیها تشکیل دادهاند. این صندوق در یکماه اخیر بازدهی منفی داشته است. ۱۲ درصد از داراییهای این صندوق در بازار سهام سرمایهگذاری شده است.
صندوق سرمایهگذاری پاداش سهامداری توسعه یکم و دارا الگوریتم با بازدهی ۷۰/ ۰ و ۶۶/ ۰ در ردههای بعدی قرارگرفتهاند. همچنین صندوق اندوخته آمیتیس با افت ۳۹/ ۱ ضعیفترین صندوق با درآمد ثابت بود. ۸ درصد داراییهای این صندوق به بازار سهام اختصاصیافته است.
صندوقهای درخشان سهامی
بهبود اوضاع بازار سرمایه منجر به رشد صندوقهای سهامی در هفته گذشته شد. در هفته گذشته صندوقهای سهامی قابل معامله یا همان ETF در بین صندوقهای برتر سهامی قرارگرفتهاند و بهترین عملکرد را داشتند. در این بین صندوق پالایش یکم یکی از صندوقهای دولتی که در زمان عرضه سروصداهای زیادی ایجاد کرده بود و در سه ماه اخیر با افت ۹۱/ ۲۹ مواجه شده بود، در این هفته با رشد ۴/ ۱۷ بهترین صندوق سهامی شناخته شد. همچنین دیگر صندوق دولتی یعنی دارایکم نیز با بازدهی ۹/ ۱۴ در رتبه بعدی قرارگرفته است؛ اما بعد از این دو صندوق دولتی صندوق آوای معیار با بازدهی ۷۷/ ۵ قرارگرفته است.
این صندوق سهامی قابل معامله تنها ۶۸ درصد از داراییهای خود را در بازار سهام سرمایهگذاری کرده که به نظر میرسد یکی از صندوقهایی است که کمترین سرمایهگذاری را در بازار سهام انجام داده است. نکته مهم درخصوص این سه صندوق این است که عمر هر سه زیر یک سال است. یکی از نکاتی که باید در زمان خرید صندوقها به آن توجه کرد فاصله قیمت تابلو و ارزش خالص داراییها است که حباب صندوقها را مشخص میکند. برای مثال صندوق پالایش یکم با حباب ۳۳ درصدی بیشترین حباب را به خود اختصاص داده است؛ اما صندوق دارایکم با حباب منفی ۱۷درصدی جزو صندوقهای کمریسک بهحساب میآید. با توجه به تغییر دامنه نوسان صندوقهای باید دید عملکرد صندوقها تا پایان سال چگونه خواهد بود.
نظر شما