وقتی هم‌پیمانان ترامپ به پیروزی بایدن چشم دارند

در فاصله یک هفته به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دو نامزد اصلی به برگزاری گردهمایی ها ادامه دادند. دونالد ترامپ گفته است که تنها در صورت تقلب گسترده بازنده خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، در تازه ترین نظرسنجی های منتشر شده جو بایدن نامزد حزب دموکرات نسبت به رقیب جمهوری خواه خود و رئیس جمهور کنونی این کشور پیشتاز است. از آنجایی که آرای الکترال از اهمیت بسزایی در برنده نامزدهای انتخاباتی ایفا می کند و نامزد مورد نظر باید بیش از ۲۷۰ آرای الکترال را برای پیروزی تصاحب کند، وبسایت استاتیستا به نقل ۲۷۰towin یک پیش بینی انتخاباتی را منتشر کرده که در آن انتظار می رود جو بایدن ۲۷۹ رای الکترال را در ایالت هایی رأی دهندگان نامزد دموکرات را بر می گزینند تصاحب کند. در این نظرسنجی همچنین پیش بینی شده که ترامپ ۱۳۵رأی را در ایالت هایی که رأی دهندگان نامزد حزب جمهوری خواه را انتخاب می کنند بدست آورد. ۱۳۴ رأی نیز از دیگر ایالات ها هستند که در نظرسنجی ها فاصله ها بسیار نزدیک بود و نتیجه معلوم نیست که شامل ایالت های اوهایو، فلوریدا، تگزاس و کارولینای شمالی می شود.

به گزارش استاتیستا، نامزدی که در انتخابات بیشترین آرای الکترال را از ایالت های چرخشی نصیب خود کند شانس بسیار بالایی برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری دارد. در این بین ایالت های تگزاس و فلوریدا از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، چرا که بیشترین تعداد آرای الکترال را در اختیار دارند. میانگین نظرسنجی های اخیر منتشر شده نشان می دهد که جو بایدن در ایالت تگزاس از وضعیت خوبی برخوردار است. در دو نظرسنجی اخیر یکی بایدن را مساوی با ترامپ نشان می دهد و دیگری از پیروزی بایدن بر ترامپ خبر می دهد. بایدن نه تنها در تگزاس بلکه در میشیگان نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

 در آخرین هفته از کمپین‌های انتخاباتی آمریکا، نظرسنجی‌ جدید یاهو نیوز – یوگاو نشان می‌دهد جو بایدن بیشترین حد پیشتازی مقابل دونالد ترامپ را به دست آورده است. این فاصله ۱۲ درصدی، چهار برابر بزرگتر از پیشتازی ملی هیلاری کلینتون مقابل ترامپ در همین برهه زمانی در ۲۰۱۶ است.

همچنین سایت نشریه‌ معتبر "اکونومیست" ۵ ساعت پیش، پیش‌بینی خود را در مورد انتخابات آمریکا براساس رای‌های الکترال به روز کرد که در آن "بایدن" به احتمال ۹۵ درصد برنده انتخابات آمریکاست.

آخرین خبرها از رقابت های انتخاباتی

در فاصله یک هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جمهوریخواهان سنا با اکثریت ۵۲ رای خود، گزینه پیشنهادی دونالد ترامپ را برای تصدی کرسی خالی دیوان عالی در برابر ۴۸ رای مخالف دموکرات‌ها و مستقلان سنا، تایید کردند.به گزارش ایرنا، ترامپ که روز شلوغی را در پنسیلوانیا با برگزاری سه سخنرانی پشت سر گذاشته بود، خود را به کاخ سفید رساند تا در مراسم تحلیف سومین قاضی منصوب وی برای دیوان عالی، حضور یابد. دونالد ترامپ که رقابت سختی را برای خود در پنسیلوانیا می‌بیند، روز دوشنبه در سه شهر این ایالت سخنرانی کرد اما نه تنها به بایدن، بلکه به تعدادی دیگراز افراد همچون باراک اوباما، برخی فرمانداران دموکرات و حتی مجری‌های تلویزیونی اهانت کرد.نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری، در نخستین سخنرانی خود که بیش از یکساعت طول کشید، به بایدن حمله کرد و درباره طرح او درباره نفت و گاز گفت: یک حکم اعدام اقتصادی برای بخش انرژی پنسیلوانیا خواهد بود.

ترامپ در ادامه اظهاراتش در ایالت پنسیلوانیا با زیر سئوال بردن آرای پستی در انتخابات ۲۰۲۰ گفت: در رابطه با آرای پستی چه کسی آن‌ها را می‌فرستد؟ چه کسی آن‌ها را دریافت می‌کند؟ چه کسی آن‌ها را باز می‌گرداند؟ چه کسی آن‌ها را امضا می‌کند؟ مسخره است. این تنها راهی است و به نظر من تنها راهی است که می‌توانیم در انتخابات بازنده شویم، این یک کلاهبرداری گسترده است. این موضوعی است که در حال روی دادن است، زیرا در سراسر کشور شاهد این موضوع هستید. هزاران و هزاران رای به این روش گرفته می‌شود. در برخی از موارد رای گیری‌های صورت گرفته از نظامیان آراء با نام ترامپ بر روی آن به درون سطل آشغال انداخته شدند؛ بنابراین تنها چیزی که می‌توانیم بگوییم این است که ماموریت اجرای قانون نوادا را زیر نظر دارند. آن‌ها همچنین فیلادلفیا و پنسیلوانیا و به طور ویژه فیلادلفیا را زیر نظر دارند. زیرا بسیاری از اتفاقات عجیب و غریب طی سال‌های گذشته در فیلادلفیا رخ داده است و ما در حال تماشای شما، فیلادلفیا و در بالاترین سطح هستیم. 

ترامپ که پیش از این گفته بود در صورت شکست در این انتخابات چون از بدترین رقیب شکست خورده است شاید مجبور به ترک کشور شود، بار دیگر تکرار کرد "در برابر بدترین نامزد تاریخ انتخابات ریاست جمهوری رقابت می‌کند".وی در اظهارات تکراری دیگر، تجمعات بایدن را که با حداقل افراد انجام می‌شود به سخره گرفت و گردهمایی‌های خود را پررنگ جلوه دارد و اینگونه گفت که "هیچ کس برای تماشای باراک حسین اوباما حاضر نمی‌شود."رئیس جمهوری آمریکا همچنین از سخت‌گیری فرماندار پنسیلوانیا برای برگزاری گردهمایی انتخاباتی او به خاطر همه‌گیری کرونا انتقاد کرد و خطاب به فرماندار ولف گفت: ما از نزدیک شما را تماشا می‌کنیم. ما در حال تماشای همان مردی هستیم که دسترسی به یک مکان را برای ما غیرممکن می‌کند. ... به نظر من تقلب گسترده، تنها راهی است که می توانیم ببازیم.

رئیس جمهور آمریکا در نظر دارد تا در شب انتخابات سوم نوامبر ضیافتی را در هتل خودش در واشنگتن دی‌سی بر پا کند. این در حالیست که پروتکل‌های مرتبط با کرونا تجمع‌های بزرگ را ممنوع کرده است.

علاوه بر ترامپ، جو بایدن نامزد دموکرات‌ها در این انتخابات هم در پنسیلوانیا بود.وی با دستمایه قراردادن چند نفر از دستیاران مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری آمریکا به ویروس کرونا، گفت: میلیاردها دلار باید برای آزمایش سریع و اقدامات دیگر سرمایه گذاری شود.معاون اول باراک اوباما از ترامپ به خاطر ادامه برگزاری گردهمایی‌های انتخاباتی که از نظر بایدن گسترده هستند و رهنمودهای بهداشتی در آن رعایت نمی‌شوند، انتقاد کرد.بایدن به انتصاب قاضی امی کنی برت هم واکنش نشان داد و گفت من آنها را به خاطر جشن گرفتن سرزنش نمی‌کنم اما امیدوارم حاضران ماسک بزنند ، فاصله اجتماعی داشته باشند و اقدامات احتیاطی دیگری انجام دهند.وی افزود: من نمی‌دانم که در ۲۱ ژانویه چه چیزهایی به ما به ارث می‌رسد اما با سرعتی که او می‌رود، خوب نخواهد بود.

بایدن اما درباره اطمینان از چشم‌انداز پیروزی خود، گفت: من نسبت به هیچ چیزی بیش از حد اطمینان ندارم اما امیدوارم "به لطف خدا" پنسیلوانیا را به دست آورم. وی با اشاره به برخی ایالت‌های صحنه نبرد انتخاباتی اظهار کرد احساس خوبی در مورد میشیگان ، ویسکانسین و سایر مناطق رقابتی دارد که پیش از این، دیوار آبی قابل اعتماد برای دموکرات‌ها بوده‌اند.این نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری از برنامه خود برای رفتن به آیووا، ویسکانسین، جورجیا و فلوریدا هم خبر داد.

در خبرهای دیگر  شبکه سی ان ان فاش کرد کِیلی مک اِنِنی سخنگوی کاخ سفید که به‌تازگی جو بایدن را مواجب‌بگیر چین خوانده، پنج سال پیش به یک شبکه رادیویی محلی گفته بود که معاون وقت اوباما فردی "مردمی، خوش‌برخورد و شوخ " است. وی در این مصاحبه بایدن را رقیبی سرسخت‌تر از هیلاری کلینتون برای دونالد ترامپ خوانده بود.مک اننی در واکنش به انتشار این فایل صوتی به سی ان ان گفت که نظرش پس از آگاهی از فساد بایدن تغییر کرده است.نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد، بر خلاف ادعای دونالد ترامپ و اطرافیان او، بیشتر آمریکاییها اعتقاد ندارند که بایدن فاسد است. نظرسنجی مشترک تارنمای یاهو نیوز و موسسه انگلیسی یوگاو نشان می‌دهد که ۵۵ درصد پرسش‌شوندگان ترامپ و خانواده او را فاسد می‌دانند درحالی‌که تنها ۴۰ درصد چنین نظری در مورد بایدن و خانواده او دارند.

ترامپ می توند با ادعای تقلب در انتخابات زیر میز بازی بزند؟

فرض کنید نتیجه انتخابات پیروزی قاطع بایدن و شکست آشکار ترامپ باشد. اگر رییس جمهور فعلی در روز معارفه (۲۰ ژانویه) از ترک کاخ سفید امتناع کند، جز نشستن پشت میز، قدرت انجام کار دیگری را ندارد.بر اساس قانون اساسی آمریکا، اداره نیروی نظامی و سرویس مخفی و سایر مقام‌های کشور - از جمله فردی که مسئول نگه‌داری چمدان حاوی کدهای اتمی است- همگی در ظهر روز معارفه به رییس‌جمهور جدید سپرده می‌شود.عده‌ای هم پرسیده بودند در صورت امتناع ترامپ از ترک کاخ سفید، می‌توان او را دستگیر کرد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت با این که از نظر فنی چنین امکانی وجود دارد اما بعید است اتفاق بیفتد.اما اگر ترامپ به طور قاطع بازنده انتخابات نباشد و از ترک کاخ سفید خودداری کند، اوضاع پیچیده خواهد شد.

نتیجه انتخابات را آراء کالج انتخاباتی تعیین می‌کند. اگر نتیجه مساوی شود و یا اعتراضی نسبت به آن شکل بگیرد، قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا مسئولیت تصمیم‌گیری بر سر برنده انتخابات را بر عهده می‌گیرند و معاون رییس جمهور هم توسط مجلس سنا معرفی خواهد شد.ژنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا پیش‌تر به کنگره گفته در صورتی که به نتیجه انتخابات اعتراض شود، ارتش خود را درگیر نخواهد کرد.اگر کنگره نتواند برنده قطعی انتخابات را انتخاب کند، سناریو شکلی نسبتا ترسناک به خود خواهد گرفت و کار احتمالا به رای دیوان عالی خواهد کشید. درست مثل آنچه در انتخابات سال ۲۰۰۰ بین جورج بوش و ال گور اتفاق افتاد. با این تفاسیر تا حدی می‌توان فهمید چرا بعد از مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی سرشناس دیوان عالی آمریکا - که چندی پیش بر اثر سرطان درگذشت- ترامپ و حزب جمهوری‌خواهش تلاش کردند تا پیش از انتخابات، ایمی کنی برت، قاضی محافظه‌کار را به عنوان جانشین او منصوب کنند.

راهبرد بایدن و ترامپ در قبال ایران

چارلز دبلیو دن دیپلمات سابق آمریکایی و کارشناس کنونی مرکز عربی بررسی‌ها و مطالعه سیاست‌های قطر طی یادداشتی برای نیو عرب می نویسد: از اهداف استراتژیک ترامپ سنگین کردن کفه نظامی و سیاسی ائتلاف مخالف ایران در خاورمیانه است، ائتلافی که اداره کنونی آمریکا دنبال آن است تا بدینوسیله پیام تهدیدگر آمریکا به ایران برسد که بالاترین فشارها از سوی آمریکا علیه ایران ادامه خواهد داشت. این سیاست ترامپ در صورت پیروزی وی در دوره دوم ادامه می‌یابد و تلاش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا را برای عملیاتی کردن تحریم‌های بین‌المللی از دریچه شورای امنیت که چندی پیش توسط وی در سازمان ملل دنبال می‌شد، نشانه واضح این سیاست می‌داند.

 در حالی که ترامپ به روند صلح عربی – اسرائیلی و سیاست‌ها در قبال ایران ادامه می‌دهد، احتمال بسیاری دارد که روابط خود را با حاکمان کشورهای عربی خلیج فارس و دیگر حکام مستبد کشورهای عربی خاورمیانه از جمله عبدالفتاح السیسی در مصر ادامه دهد زیرا این حاکمان با جدول کاری ترامپ تطابق کاملی دارند. اگر ترامپ به قدرت مجدد برسد چتر حمایتی کاملی از این حکام در قبال اقدامات احتمالی کنگره ایجاد می‌کند، همان کاری که با پادشاهی سعودی پس از قتل جمال خاشقچی و جنگ فاجعه بار سعودی علیه یمن انجام داد.چه بسا باید منتظر حوادث ناگهانی و غیرقابل پیش بینی در دوره دوم ترامپ باشیم. اگر تنها نتیجه‌ای که اداره کنونی کاخ سفید را راضی می‌کند سقوط نظام در ایران باشد (گرچه در این باره هیچ نقشه روشنی وجود ندارد) پس می‌توان منتظر رویداد ناگهانی به سوی انجام معامله‌ای دیپلماتیک و فراگیر باشیم، شاید این رویداد در قالب اجرای نمایش‌هایی باشد که ترامپ آن را ترجیح می‌دهد. ترامپ گفته است که او از مواضع خود عقب نشینی می‌کند و او زمانی این ادعا را کرد که ایران را به سوی یک معامله بزرگ تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد. حال این احتمال وجود دارد که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش همین کار را بکند به رغم این که رهبران ایران هیچ علاقه‌ای به طرح او نشان نداده‌اند.

بایدن اگر رییس جمهور شود به بازگشت به سوی برجام نگاه خواهد کرد، اما روند به صورت خودکار نخواهد بود و زمانی این کار را می‌کند که ایران قیدها و شروطی که بر برنامه غنی سازی اورانیوم با درجه بالا و دستگاه‌های سانتریفیوژ (که در برجام قید شده) وضع شده را اجرا کند. دولت او همچنین تلاش می‌کنند تا بخش‌هایی (در توافق اتمی) که به شدت مورد انتقادهای گسترده قرار گرفته بود را اصلاح کند، همچون بندهای متعلق به زمان انقضای نظارت بر برنامه اتمی ایران و از سر گیری برخی فعالیت‌های اتمی، فقدان قیود و شروط بر برنامه موشک‌های بالستیک ایران و ادعای وجود مراکز اتمی به دور از نظارت بازرسان. بایدن هرگز در لغو تحریم‌هایی که ترامپ علیه ایران اعمال کرده بود عجله‌ای به خرج نمی‌دهد، بلکه انتظار می‌رود تا از آنها به عنوان یک برگ برنده برای فریفتن ایران برای بازگشت کامل به شروط اجرایی توافق اتمی و ورود به گفتگو با آمریکا در مجادلات وسیعتر همچون نقش ایران در منطقه و حقوق بشر استفاده کند. بایدن بر هماهنگی و تنظیم مواضع با مجموعه ۱+۵ و اتحادیه اروپا درخصوص برنامه جامع اقدام مشترک و تحریم‌ها اصرار خواهد ورزید تا از رویارویی‌هایی که در عهد ترامپ رخ داده است جلوگیری کند.

جهان در انتظار پیروزی بایدن است؟/فاصله گیری هم پیمانان ترامپ از او

 یاهونیوز در مطلبی در خصوص تدارک رهبران جهان برای پیروزی احتمالی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌نویسد:«دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تمام طول دور اول ریاست جمهوری خود همواره با تحسین درباره ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حرف زده و او را "بسیار باهوش" و "بسیار قدرتمند" خوانده است. پوتین هم تعاریف متقابلی داشته و در زمان استیضاح ترامپ در کنگره، از این رئیس جمهور آمریکا دفاع کرده و اتهامات مطرح شده علیه او را "ساختگی" خواند.با این حال رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه در حضورش در تلویزیون به شکلی تعجب برانگیز انتقادات ترامپ از بایدن را رد و عنوان کرد، فکر نمی‌کند پسر این نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات در اوکراین مرتکب جرمی شده باشد.او در این مصاحبه درباره هانتر بایدن، پسر جو بایدن، گفت: البته بله او دست کم یک شرکت (در اوکراین) داشت که عملا آن را رهبری می‌کرد و با ارزیابی همه چیز او پول خوبی هم در آورد.رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: من در این مورد چیز مجرمانه‌ای نمی‌بینم. دست کم ما نمی‌دانیم که آیا این مجرمانه بوده یا خیر.ترامپ مکررا جو بایدن و پسرش هانتر را متهم به دست زدن به اقدامات غیراخلاقی در اوکراین کرده هر چند که هیچ سند و مدرکی در حمایت از این اتهامات بررسی نشده است.

کنفرانس مطبوعاتی پوتین دو روز بعد از آن برگزار شد که ترامپ از سوی یک همپیمان نزدیک دیگرش یعنی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مورد بی اعتنایی قرار گرفت. نتانیاهو روز جمعه در تماسی تلفنی با ترامپ ماهرانه در مقابل تلاش این رئیس جمهور آمریکا برای وادار کردنش به بدگویی در مورد جو بایدن جا خالی داد.وقتی ترامپ در این گفتگو از نتانیاهو درباره این پرسید که آیا "جوی خوابالو" می‌توانست به بازیابی روابط میان اسرائیل و سودان کمک کند، نتانیاهو در پاسخ گفت: "چیزی که من می‌توانم به شما بگویم این است که ما قدردان کمک هر کسی در آمریکا برای صلح هستیم".

در عین حال ترامپ با بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم روابط نزدیکی دارد اما طبق گزارش تایمز، دولت جانسون هم فعالانه دارد تلاش می‌کند تا به کمپین بایدن نزدیک شود.روزنامه تایمز آو لاندن در گزارشی نوشت، دومینیک راب، وزیر خارجه دولت انگلیس اخیرا با سناتور دموکرات، کریس کونز، کسی که از او به عنوان یک معتمد نزدیک بایدن و نامزد وزارت امور خارجه در دولت احتمالی وی یاد می‌شود، دیدار داشته است.ساجد جاوید، عضو ارشد حزب محافظه کار انگلیس و نماینده این حزب در پارلمان که قبلا به عنوان وزیر دارایی خدمت کرده، همچنین علنا از نامزدی بایدن در انتخابات آمریکا حمایت کرد، در حالی که قبلا حامی جمهوریخواهان آمریکا بود.رهبران جهان تنها کسانی نیستند که ظاهرا پیش بینی پیروزی بایدن را در انتخابات آمریکا داشته‌اند. در هفته‌های اخیر چندین گزارش نشان دادند که جمهوریخواهان و افرادی که قبلا نسبت به ترامپ خودی محسوب می‌شدند خودشان را برای شکست در انتخابات آماده می‌کنند.اوایل ماه جاری میلادی سناتور جمهوریخواه تد کروز که در سال ۲۰۱۶ در رقابت مقدماتی این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری با ترامپ رقابت کرد، هشدار داد که جمهوریخواهان با دورنمای یک "حمام خون" روبرو بوده و ممکن است کنترل سنا و کاخ سفید را در ماه نوامبر از دست بدهند.

سناتور جمهوریخواه بن ساس، از نبراسکا، با لحن مشابهی در یک فایل صوتی افشا شده از سوی واشنگتن اگزماینر در اوایل ماه جاری میلادی توضیح داد چرا برای ترامپ تبلیغ نمی‌کند. ساس در این فایل از ترامپ به خاطر این که "رئیس جمهوری است که دست دیکتاتورها را می‌بوسد" انتقاد کرد.حتی میچ مک کانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا نیز دارد فاصله‌اش را با ترامپ حفظ می‌کند و گزارش شده که چند ماه است به خاطر تدابیر شل و ول دولت در زمینه محافظت در برابر کروناویروس، به کاخ سفید نرفته است.

منبع: یاهونیوز
 

۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۱
کد خبر: 4362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha