آمار تکان‌دهنده از قبولی های کنکور امسال/فاجعه آموزشی در مدارس دولتی!

با اعلام اسامی ۴۰ نفر برتر کنکور ۱۴۰۱ در گروه‌های آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبه‌های برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور امسال صرفاً یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل کرده است! ۲۹ نفر از مدارس استعدادهای درخشان، ۹ نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛استعدادهای درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبه‌های برتر کنکور امسال را از آن خود کرده‌اند! آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی است.

به گزارش تسنیم، با اعلام اسامی ۴۰ نفر برتر کنکور ۱۴۰۱ در گروه‌های آزمایشی مختلف مشخص شد امسال نیز رتبه‌های برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور امسال صرفاً یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل کرده است! ۲۹ نفر از مدارس استعدادهای درخشان، ۹ نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!

در کنکور ۱۴۰۰ نیز از ۳۰ نفر رتبه برتر گروه‌های تجربی، ریاضی و انسانی، ۲۰ نفر دانش‌آموزان مدارس سمپاد، ۵ دانش‌آموز از مدارس غیردولتی و سه دانش‌آموز از مدارس نمونه‌دولتی بودند و در میان رتبه‌های برتر کنکور، دانش‌آموزان مدارس دولتی عادی حضور نداشتند.

در کنکور سال ۹۹، رتبه هفتم گروه آزمایشی علوم ریاضی در مدرسه‌ای کاملاً دولتی درس خوانده بود و ۶۷ درصد رتبه‌های برتر برای مدارس سمپاد، ۱۸ درصد غیردولتی و ۱۰ درصد مدارس نمونه دولتی بودند.

در کنکور ۹۸ تمام رتبه‌های برتر از میان مدارس خاص و غیردولتی بودند و جای مدارس دولتی عادی خالی بود؛ ۷۰ درصد رتبه‌های برتر کنکور این سال در رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی دانش‌آموزان مدارس سمپاد بودند، سهم غیردولتی‌ها ۱۴ درصد و نمونه دولتی‌ها ۱۳ درصد بود.

این روند حکایت از آن دارد با وجود تغییراتی که هر ساله در آمار و ارقام تعداد شرکت‌کنندگان و... نسبت به سال‌های قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته است، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است.

پیش از این خسرو ساکی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هشدار داده بود: در آزمون سراسری سال ۹۸-۹۹، ۸۳.۹۴ درصد رتبه‌های زیر سه هزار برای مدارس استعدادهای درخشان، نمونه دولتی، غیردولتی و مدارس "شاهد" بودند و این مدارس ۳۱.۸۷ درصد دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار می‌دهند.

اینکه از ۴۰ دانش‌آموز برگزیده کنکور سراسری امسال، فقط یک دانش‌آموز در مدرسه دولتی درس خوانده، ‏یک فاجعه و شکاف اقتصادی و مالی و آموزشی تمام‌عیار محسوب می‌شود که حتی در لیبرال‌ترین جوامع جهان هم کمتر شاهد آن هستیم.

تقریبا در هیچ کشور توسعه‌یافته‌ای، ردی از آموزش طبقاتی دیده نمی‌شود و تلاششان بر استقرار عدالت آموزشی منطبق بر برخورداری‌های برابر از امکانات و کیفیت آموزش یکسان است.

با اعلام نتایج کنکور سراسری، در میان اسامی چهل نفر از رتبه‌های برتر کنکور، لیست اولیه به صورت زیر است:

مدارس استعدادهای درخشان: ۲۹ نفر

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۹ نفر

مدارس نمونه دولتی: ۱ نفر

مدارس دولتی: ۱ نفر

سهم مدارس از رتبه‌های برتر کنکور سراسری

مدارس استعدادهای درخشان: ۷۲.۵ درصد

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۲۲.۵ درصد

مدارس نمونه دولتی: ۲.۵ درصد

مدارس دولتی: ۲.۵ درصد

سهم پوشش تحصیلی مدارس از کل دانش‌آموزان در کشور

مدارس استعدادهای درخشان: ۲ درصد

مدارس غیرانتفاعی خاص: ۱۲ درصد

مدارس نمونه دولتی: ۱ درصد

مدارس دولتی: ۸۵ درصد

نتیجه اول:

سهم ۲.۵ درصدیِ ۸۵ درصد از دانش‌آموزان مدارس دولتی!

حدود ۸۵ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل می‌کنند که سهمشان از رتبه‌های برتر و رتبه‌های زیر ۳۰۰۰، حدود ۲.۵ درصد است.

نتیجه دوم:

سهم ۷۲.۵ دصدیِ تنها ۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس استعدادهای درخشان!

کمتر از ۲ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل می‌کنند که سهم آن‌ها از رتبه‌های برتر و رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ در کنکور سراسری، ۷۲.۵ درصد است.

نتیجه سوم:

تقریبا ۱۲ درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند که مدارس خاص غیردولتی، کمتر از یک درصد دانش‌آموزان کشور را پوشش می‌دهند؛ این یک درصد، سهمشان ۲۲.۵ درصد از رتبه‌های برتر کنکور است.

نتیجه چهارم:

حدود یک درصد از دانش‌آموزان کشور در مدارس نمونه دولتی تحصیل می‌کنند که سهم آن‌ها نیز ۲.۵ درصد است.

نتیجه پنجم:

مدارس استعدادهای درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش ۳ درصدی آموزش در کل کشور، سهم ۹۵ درصدی از رتبه‌های برتر را از آن خود کرده‌اند.

۱۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰
کد خبر: 31369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 3
    • نظرات در صف انتشار: 1
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ناسناس IR ۲۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۱
      20 35
      چرا تیتر میزنید نابرابری آموزشی ،دبیرستان های تیزهوشان هم دولتی هستند و در اکثر موارد با دبیران آموزش و پرورش کار می کنند و پولی که دریافت می شود صرف کلاس های کنکور این مدارس می شود اگر مدارس دولتی هم هزینه کلاس کنکور را از دانش آموز بگیرند می توانند همین خدمات را بدهند ولی مطمینا این بازدهی را نخواهد داشت چون اکثریت دانش آموزان درس خوان به مدارس تیزهوشان می روند ،در مدارس دولتی دانش آموز خوب داریم ولی کلاس اصلا کشش مطالب اضافه و فراتر از کتاب را ندارد چون دانش آموز ضعیف هم دارند و دقیقا مثل ترمز کلاس عمل می کنند و به معلم اجازه فعالیت بیشتر نمی دهند چون درس رو نمی فهمن،این آمار سازی ها کار طرافداران مدارس غیر دولتی است تا مدارس استعداد درخشان منهل شوند و بچه های درسخوان مجبور به کوچ به مدارس غیر دولتی شوند
    • شمسی IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۷
      9 10
      تا حالا که از مدرسه ی دولتی قبول می شدند صحبتی نبود .درضمن فکر نمیکنم این آمار درست باشد
    • IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
      22 5
      من درهرسه نوع این مدارس مدیریت داشته وتدریس کرده ام تفاوتهای عمده مدارس دولتی عادی بامدارس خاص 1_مدارس عادی به مفاهیم به شیوه وخاص به شیوه تستی توجه دارند2-مدارس عادی به خواسته اداره .به حضوردانش آموزدرمدرسه وکلاس اهمیت زیادمیدهندامامدارس خاص اجازه فعالیت درخارج ازمدرسه رامیدهند3- مدارس عادی برای امتحان نهایی برنامه ریزی میکنندومدارس خاص برای کنکور4-درمدارس عادی دانش آموزدوازدهم راتاپایان اردیبهشت به مدرسه می آورندامادرمدارس خاص ازاول سال به دانش آموزاجازه میدهندتازیرنظرمشاورکارکرده وبه مدرسه نیاید5-درمدارس عادی مدیردستورات اداره رااجرامیکندامادرمدارس خاص مدیربه اختیارخودعمل میکند