چرا بیل گیتس، کشاورزی می‌کند؟

گیتس سرمایه‌گذار حرفه ای و آشنا با بازارهای مالی است. او چرا به سرمایه‌گذاری در بخش محافظه‌کار کشاورزی روی آورده است؟ چرا گیتس می‌خواهد در سبد دارایی‌های خود، سرمایه‌گذاری در زمین‌های کشاورزی را که به اندازه‌ی سرمایه‌گذاری در سهام سنتی بی‌ثبات نیست، اضافه کند؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد،بیل گیتس را با مایکروسافت، فن‌آوری و ثروت عظیم می‌شناسیم. اما او و همسرش در سال‌های اخیر، صدها هزار هکتار اراضی کشاورزی در بیست ایالت امریکا خریده‌اند. علاقه بیل گیتس به مزرعه‌داری ناشی از چیست؟

پاسخ کارشناس:

بیل گیتس را با مایکروسافت، فن‌آوری و ثروت عظیم می‌شناسیم. اما او و همسرش در سال‌های اخیر، صدها هزار هکتار اراضی کشاورزی در ۲۰ ایالت امریکا خریده‌اند.علاقه بیل گیتس به مزرعه‌داری ناشی از چیست؟

گیتس سرمایه‌گذار حرفه ای و آشنا با بازارهای مالی است. او چرا به سرمایه‌گذاری در بخش محافظه‌کار کشاورزی روی آورده است؟ چرا گیتس می‌خواهد در سبد دارایی‌های خود، سرمایه‌گذاری در زمین‌های کشاورزی را که به اندازه‌ی سرمایه‌گذاری در سهام سنتی بی‌ثبات نیست، اضافه کند؟

دلایل افزایش قیمت‌ محصولات در بخش کشاورزی

بیل گیتس باید معتقد باشد که تکنولوژی جدید (agri_tec) در زمینه استفاده  گسترده از علم بذر (بذرهای اصلاح شده ژنتیکی)، سوخت‌های زیستی، صرفه‌جویی در مصرف آب و سایر نهاده‌ها، اتوماسیون، مقاومت در برابر بیماری‌های گیاهی و دامی، بیوگاز، نقشه‌برداری از زمین‌های کشاورزی، واکسن‌های جدید دامی، تغییر ذائقه‌ مصرف‌کنندگان و … به نرخ‌های بازده بالا منتهی می‌شود.

بیل گیتس جلوتر از زمانه خود، با سرمایه‌گذاری عمده در مزارع کشاورزی و استفاده از تکنولوژی روز می‌خواهد روش‌های سنتی مالکیت، بهره‌برداری و سود از زمین‌های کشاورزی را تغییر دهد.

سرمایه‌گذاری گیتس در زمین‌های کشاورزی امریکا بی‌شک دیگران را تشویق می‌کند تا زمین‌های کشاورزی را به عنوان فرصت‌های سرمایه‌گذاری هوشمند تلقی کنند. او می‌خواهد مفهوم فصل زراعی بد را در چارچوب مفاهیم بازار سرمایه تغییر دهد. حتما گیتس آخرین کسی در امریکا نیست که این فرصت را شناسایی کرده، و حضور او باعث خواهد شد که افراد بیشتری به زمین‌های کشاورزی به مثابه ابزار سرمایه‌گذاری و «طبقه‌ی دارایی» جدید نگاه کنند.

آثاری از توجه سرمایه‌گذاران ایرانی به اراضی کشاورزی مشاهده شده است. این بدان معناست که غیر از زمین و ساختمان، اهالی بازار سرمایه ایران هم به طبقه دارایی جدیدی در بازار، یعنی اراضی کشاورزی، توجه کرده‌اند.

آینده نشان خواهد داد که آیا این تحول به نفع کارایی بیشتر بخش کشاورزی و ارتقای رفاه کشاورزان است یا باعث سفته‌بازی و افزایش قیمت محصولات کشاورزی خواهد شد.

منبع: صفحه حسین عبده‌تبریزی، اقتصاددان در اینستاگرام

۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
کد خبر: 29350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha