رشد بورس با رفع ابهام لایحه بودجه/سهامداران از کسری بودجه ترس دارند/سودآوری شرکت‌ها تحت تاثیر دلار نیمایی است/ نرخ بازار آزاد تنها اثر روانی دارد

کارشناس بازار سرمایه گفت: بسیاری از صاحب نظران بازار سرمایه معتقدند که موئلفه‌های اصلی بازار از لحاظ ارزندگی در سطح خوبی قرار دارند و در گزارش عملکرد آنها فاکتورهایی همچون سودآوری شرکت‌ها در سطح ارزنده ای قرار دارد  و با کنار رفتن ریسک‌هایی همچون ابهامات لایحه بودجه و واهمه سهامداران از دست اندازی های دولت در سودآوری آنها می توان انتظار تقویت کفه‌ی تقاضا و استقبال بیشتر خریداران را داشته باشیم.

سیاوش وکیلی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت و گو با زهرا فعله گری خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد در خصوص اینکه با گزارش‌های مطلوب بهمن ماه می‌توان انتظار استقال خریداران از شرکت های p/s محور را داشته باشیم، اظهار کرد: رکود نسبتا طولانی در بازار به وجود آمده و سرمایه داران برای سرمایه گذاری و ورود به یک معامله ای طبیعتا اقدام به ارزیابی ریسک های بازار می کنند و بر اساس شرایط موجود سیاست‌های مختص به خود را پیش می گیرند. 

وکیلی تشریح کرد: بسیاری از صاحب نظران بازار سرمایه معتقدند که مولفه‌های اصلی بازار از لحاظ ارزندگی در سطح خوبی قرار دارند و در گزارش عملکرد آنها فاکتورهایی همچون سودآوری شرکت‌ها در سطح ارزنده ای قرار دارد  و با کنار رفتن ریسک‌هایی همچون ابهامات لایحه بودجه و واهمه سهامداران از دست اندازی های دولت در سودآوری آنها می توان انتظار تقویت کفه‌ی تقاضا و استقبال بیشتر خریداران را داشته باشیم. دولت با کسری بودجه مواجه بوده و همین موضوع باعث ترس سهامداران و گمانه‌زنی‌های منفی آنها شده است.

وی ضمن تاکید به اینکه البته در این میان سیاست‌گذاری‌هایی در جهت بهبود وضعیت بازار وضع شده است، افزود: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نظرات و انتظارات فعالان بازار سرمایه در تعیین نرخ خوراک و گاز منعکس شده و در همین راستا لیمیت سقف قیمت گذاری در نرخ خوراک ۵ هزار تومان و نرخ سوخت را ۲ هزار تومان برای صنایع قرار داده است. اینگونه حمایت‌ها برای بازار سهام کارساز بوده و فکر می کنم با برطرف شدن ابهامات مربوط بودجه‌، تهدید دیگری موجه بازار نشود. 

کارشناس ارشد بازار سرمایه با اشاره به یکی از ریسک‌های مهم بازار سهام، بیان کرد: موضوع رفع تحریم‌ها و نتیجه مذاکرات وین یکی از ریسک‌های تاثیرگذار بر بازار سهام است. با شکل گیری توافقات برجامی، نرخ ارز کاهشی می ‌شود و عده‌ای بر این باورند که شرکت‌هایی که فروش دلاری دارند از این کاهش نرخ ارز متضرر می‌شوند و سودآوریشان تحت تاثیر قرار می‌گیرد اما با انتشار گزارش عملکردها در کنار تجربه کاهش نرخ دلار در هفته‌های اخیر شاهد بودیم که شرکت‌های مذکور تحت تاثیر قرار نگرفتند.

وی ابراز کرد: علت  تاثیر نپذیرفتن شرکت‌ها از این موارد ناشی از دو عامل، عدم ریزش شدید ارز طبق انتظار فعالان بدبین به بازار و همچنین گپ عمیق قیمت سهام با سطح ارزندگی واقعی آنهاست. در این میان دولت و بانک مرکزی تدابیر مناسبی را اتخاذ کردند.

وکیلی گفت: این نکته را نیز باید مدنظر داشت که اساسا نرخ دلار نیمایی در سودآوری شرکت‌های بورسی تاثیرگذار است و کاهش نرخ بازار آزاد تنها از نظر روانی می‌تواند بر رفتار سهامداران تاثیر بگذارد. کما اینکه در ماه‌های اخیر شاهد بودیم برخلاف کاهش ارز در بازار آزاد، نرخ دلار نیمایی رشد داشته و در حال نزدیک‌ شدن به نرخ آزاد است. در حقیقت تحت تاثیر سیاست‌های بانک‌ مرکزی این موضوع تهدیدی برای بازار سهام به حساب نمی‌آید. 

۱۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۴۲
کد خبر: 25854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha