ایران پیشنهاد «موقت» روسیه در مذاکرات اتمی وین را رد کرد

طبق این پیشنهاد در ازای کاهش برخی تحریم‌ها، ایران باید با اعمال مجدد محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای خود موافقت کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛شبکه آمریکایی «ان بی سی» به نقل از منابع آمریکایی گزارش داد که روسیه در هفته‌های گذشته با ایران درباره یک «توافق موقت» با هدف احیای برجام مذاکره کرد اما ایران تاکنون این پیشنهاد را نپذیرفته است.

طبق توافق موقت پیشنهادی روس‌ها، به ازای کاهش برخی تحریم‌ها، ایران باید با اعمال مجدد محدودیت‌های هسته‌ای موافقت کند.

روس‌ها پیشنهاد دادند که ایران باید غنی‌سازی ۶۰ درصدی را متوقف کند و ذخایر کنونی اورانیوم غنی‌شده را به روسیه بفرستد. تهران همچنین باید محدودیت‌هایی در رابطه با غنی‌سازی ۲۰ درصدی و سانتریفیوژهای پیشرفته خود را بپذیرد.

در مقابل این محدودیت‌ها، ایران به حدود ۱۰ میلیارد دلار منابع بلوکه‌شده خود در کره جنوبی، ژاپن و عراق دسترسی خواهد یافت و از برخی تحریم‌ها معاف خواهد شد.

شبکه ان بی سی گزارش داده که مقامات دولت بایدن نظر به افرایش فشارها در رابطه با کاهش زمان رسیدن به توافق با ایران، پیشنهاد روس‌ها را درک می‌کنند اما واشینگتن در پیشنهاد اخیر روسیه به ایران مشارکت نکرده است.

رد توافق موقت

هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل جمعه تاکید کرد که تهران «به دنبال توافق موقت نیست» و از ارائه توضیح درباره پیشنهاد روسیه خودداری کرد.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران هم پنج‌شنبه اعلام کرد، کشورش به دنبال یک توافق هسته‌ای با هدف لغو همه تحریم‌ها است. او مدعی شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون هیچ نقض و کوتاهی در برنامه هسته‌ای ایران گزارش نداده است.

مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام میان ایران و قدرت‌های جهانی با حضور غیر مستقیم آمریکا از سال گذشته میلادی آغاز شد اما با روی کار آمدن دولت رئیسی در ژوئن گذشته متوقف شد.

این مذاکرات پس از وقفه‌ای چند ماهه از اواخر نوامبر گذشته از سر گرفته شده است.

ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ در دوره زمامداری دونالد ترامپ به‌طور یک جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های سختی تحت عنوان «کارزار فشار حداکثری» بر ایران اعمال کرد.

تهران نیز به بهانه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای به کاهش مستمر تعهدات اتمی خود اقدام کرد.

ایران در حال حاضر بر لغو یکجا و همزمان همه تحریم‌های آمریکا اصرار دارد و خواستار تضمین واشینگتن برای عدم خروج مجدد از توافق محتمل در آینده است.

۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
کد خبر: 24260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha