نتیجه مذاکرات هر چه باشد به نفع بورس تمام می‌شود/ بازار سهام در کوتاه مدت جذابیتی ندارد/ ۲ عامل تعیین کننده رشد بورس خواهد بود

مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا  گفت: نتیجه مذاکرات نخستین بحثی است که اقتصاد کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند و در واقع تمام جامعه منتظر شنیدن پاسخ صریح "بله یا خیر" هستند اما متاسفانه تکلیف این بحث هنوز روشن نشده و به اصلاح زمان می‌خورد. به هر میزان که نتیجه این موضوع زمان‌بر می‌شود، هزینه فرصت بیشتری را پرداخت می‌کنیم. نبود شفافیت کافی باعث شده تا بیشتر سرمایه گذاران در عوض انتخاب بازار سرمایه و تولیدی‌ها، به سمت بازارهای دارایی محور ترغیب شوند.

حسین رضایی پور مدیرعامل کارگزاری مدبر آسیا در گفت‌وگو با زهرا فعله گری خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد اظهار کرد: مدت زیادی است که بازار سرمایه دیگر به متغیرهای اقتصادی واکنش نشان نمی‌دهد؛ به طور نمونه در ماه گذشته کامودیتی‌ها رشد قابل توجهی را داشتند اما بازار سهام واکنش مثبت و درخور آن را نداشت. با گذشت زمان با گزارش‌های ۶ ماهه خوب شرکت‌ها رو به رو شدیم که بنگاه‌های اقتصادی سودهای مطلوبی را به دست آوردند که انتظار می‌رفت بازار تقویت بشود و پیش‌روی خوبی را داشته باشد اما باز با عدم واکنش‌ مثبت بازار سرمایه مواجه شدیم.

رضایی پور ادامه داد: شرایط فعلی بازار سرمایه به گونه‌ای نیست که صرفا با تحلیل‌های بنیادی از جمله وضعیت شاخص کامودیتی‌ها و یا افزایش سودآوری شرکت‌های بورسی و غیره بازار توان حرکت و صعود را داشته باشد. در حقیقت بازار سهام همچنان از عدم اطمینان رنج می‌برد و تنها بحث افزایش نرخ ارز و نتیجه مذاکرات می تواند کمک احتمالی رشد بازار سرمایه داشته باشد.

وی افزود: گمان می‌کنم تا زمانی که دو متغییر مذکور حرکتی را آغاز نکنند، عواملی همچون کاهش قیمت کامودیتی‌ها، موقیت تکنیکالی شاخص کل و غیره نمی تواند تغییر به خصوصی را در ارزش بازار سهام ایجاد کند. متاسفانه اتفاقات و حواشی که در گذشته برای بازار سرمایه رقم خورد باعث شد تا سرمایه گذاران بی ‌اعتماد شوند و در نهایت شاهد خروج شدید پول سهامداران حقیقی باشیم.

مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا تشریح کرد: از طرفی کسری بودجه فشار زیادی را به بازار سرمایه وارد می کند و دولت سعی دارد تا از طریق انتشار اوراق بدهی با نرخ سود بالا و سایر روش‌های دیگر تامین مالی کند. تمام این عوامل دست به دست هم داده تا بازار سهام نتواند در تحلیل بنیادی انتظارات سرمایه گذاران را برآورده کند.

رضایی پور با اشاره به عدم اطمینان سرمایه گذاران و نبود شفافیت کافی در بازار سرمایه، مطرح کرد: نتیجه مذاکرات نخستین بحثی است که اقتصاد کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند و در واقع تمام جامعه منتظر شنیدن پاسخ صریح "بله یا خیر" هستند اما متاسفانه تکلیف این بحث هنوز روشن نشده و به اصلاح زمان می‌خورد. به هر میزان که نتیجه این موضوع زمان‌بر می‌شود، هزینه فرصت بیشتری را پرداخت می‌کنیم. نبود شفافیت کافی باعث شده تا بیشتر سرمایه گذاران در عوض انتخاب بازار سرمایه و تولیدی‌ها، به سمت بازارهای دارایی محور ترغیب شوند.

مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا اضافه کرد: در همین بین با پدیده خروج پول نیز مواجه هستیم؛ به طوری که بخشی از دارایی‌های کشور به سمت رمز ارزها و بخشی دیگر به سمت کشورهای همسایه و غیره ورود کرده است. در حقیقت عدم اطمینان سرمایه گذاران علت اصلی این موضوع بوده و نخستین فاکتور در این بی‌اعتمادی به مشخص نبودن نتیجه مذاکرات و ابهام در توافق یا عدم توافق بر می‌گردد.

وی افزود: به بیان دیگر اینکه سرمایه‌گذاران با علامت سوال‌هایی که نمی‌توانند پاسخی برای آن بیابند رو به رو می شوند، شرایط را با عدم اطمینان و ناپایدار کرده است و در چنین شرایطی علاوه بر خود سهامداران، شرکت‌های بورسی نیز نمی‌توانند آینده مشخصی را برای بنگاه‌های اقتصادی خود متصور شوند و برنامه ریزی مشخصی را دنبال کنند. بازار سرمایه نیز ترسوترین بازار مالی بوده که تمام این موارد را رصد و منعکس می‌کند.

رضایی پور درمورد این پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه آیا کف خاصی را برای بازار سرمایه در نظر دارید که بتوانیم بگویم شاخص کل بورس از آن مقدار کمتر نمی‌شود؟ پاسخ داد: فکر می‌کنم شاخص را نباید چندان ملاک قرار بدهیم چراکه هر طور حساب کنیم بازار سهام ارزنده است منتهی میزان ارزندگی آن بستگی به مدت زمانی که سرمایه گذار در نظر دارد، بر می‌گردد. بازار سهام در کوتاه مدت نسبت به شرایط عدم اطمینان آن، به ضرر سرمایه گذار است اما در میان و بلند مدت نتیجه مذاکرات هر چه که باشد به نفع بازار سرمایه تمام می‌شود. به عبارتی تحریم‌ها رفع شود و یا بالعکس باقی بماند، در حالت بازار مسیر مشخصی را در پی می‌گیرد و برنامه اقتصادی و نقشه راه برای شرکت‌های بورسی و سهامداران مشخص می‌شود.

مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا بیان کرد: در بلند مدت بازار سهام بسیار ارزنده است اما در کوتاه مدت شاید همچنان شاهد عدم توازن باشیم. هرچند که در این بین با مثبت و منفی‌های زیادی طی روزهای مختلف رو به رو می‌شویم اما نمی‌توان گفت که بازار مسیر مشخصی رو به بالا و یا پایین خواهد داشت.

رضایی پور در خاتمه این گفت‌وگو گفت: افرادی که خواهان سرمایه گذاری کوتاه مدت هستند، شاید ورود به بازارهای دیگر را ترجیح بدهند اما اشخاصی که دید بلندمدت دارند، قطعا بازار سرمایه گزینه خوبی برای سرمایه گذاری خواهد بود چراکه حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد نمادهای فعال بازار ارزندگی ویژه‌ای نسبت به سایر بازارها دارند.

۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۶
کد خبر: 21384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha