ارزش بازاری بانکها در بورس۵۵۰ هزار میلیارد تومان /کدام بانکها ارزش بازاری بالاتری دارند؟ + نمودار

بانکها در فرایند تجهیز و تخصیص منابع، شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و متنوع سازی ریسک در اقتصاد نقش موثری دارند و ساختار و کارایی بخش بانکی به عنوان یک بعد مستقل توسعه مالی مورد توجه است.

گروه بورس پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد امیررضا طاهری;بانکها در فرایند تجهیز و تخصیص منابع، شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و متنوع سازی ریسک در اقتصاد نقش موثری دارند و ساختار و کارایی بخش بانکی به عنوان یک بعد مستقل توسعه مالی مورد توجه است. به عبارتی، بانکها با بهبود عملکرد خود و از طریق تجهیز پس اندازها و تدارک نقدینگی، تدارک ابزار پرداخت، و… و در کنار اینها با کمک به ایجاد تعادل بین سرمایه گذاری و پس انداز و ایجاد تعادل در بخش خارجی، در عملکرد کل اقتصاد تاثیر میگذارند. در جدول زیر به مقایسه بانک ها از جهات مختلف می پردازیم که تمامی اطلاعات از صورت های مالی دوازده ماهه انها بدست امده است. برای توضیح بهتر، این جدول را به چهار بخش تقسیم می کنیم :

۱. این بخش دارایی ها، تسهیلات اعطایی، سپرده دریافتی، تسهیلات و مطالبات و سپرده ها و سایر بدهی ها را شامل می شود. در صورت مالی های بانک ها مهم ترین قلم دارایی و بدهی به ترتیب تسهیلات اعطایی و سپرده دریافتی هستند. منظور از مطالبات بانک ها یعنی طلبی که از بانک مرکزی، دولت و سایر بانک ها دارند. سایر بدهی ها نیز شامل بدهی به بانک مرکزی، دولت، صندوق توسعه ملی و سایر بانک ها می شود.

۲. این بخش اقلام صورت سود و زیان بانک ها را نمایش می دهد. عملیات اصلی بانک ها دریافت سپرده و اعطای وام می باشد به همین دلیل سود ناویژه محاسبه شده از درامد عملیاتی منهای هزینه سپرده ها بدست می اید. درامد عملیاتی شامل درامد تسهیلات + سپرده گذاری + کارمزد + سایر درامد های عملیاتی می شود. هزینه سپرده از سود پرداختی به سپرده های ریالی و ارزی تشکیل می شود. منظور از سایر هزینه های عملیاتی، هزینه کارکنان و مطالبات مشکوک الوصول می باشد.( درامد غیر عملیاتی = سرمایه گذاری + ارزی + سایر ) ( هزینه غیر عملیاتی = مالی + استهلاک + مالیات )

طبقه بندی ارائه شده مطابق با اقلام متداول سود و زیان نیست. در انتها سود خالص بانک ها بدست می اید.

۳. برای بدست اوردن خالص ارزش دارایی های بانک ها نیاز به اقلامی داریم که بیشتر مربوط به ارزش افزوده دارایی ها نسبت به بدهی ها می باشند. اولین قلم حقوق صاحبان سهام می باشد که در داخل خود سود انباشته یا زیان انباشته را قرار می دهد. ارزش افزوده دارایی های ثابت و نامشهود به عنوان دومین قلم در نظر گرفته شده است. دارایی های منجمد یا همان فرایند بنگاه داری بانک ها تقریبا ارقام بزرگی را به خود می بیند زیرا ارزش افزوده این دارایی ها با توجه به تفاوت نرخ دلار قابل توجه است که سومین قلم براوردی می باشد. اخرین قلم مربوط به ارزش افزوده دارایی های ارزی است.

۴. بخش انتهایی مربوط به ارزش بازار حداقلی و حداکثری براوردی می باشد. ارزش بازار در کمترین حالت از تعدیل ارزش بازار بانک ها زمانی که بازار سرمایه شرایط رکود به خود می گیرد محاسبه می شود. ارزش بازار حداکثری مجموع قلم های بخش سوم می باشد که با نرخ دلار در صورت کشف قیمت دارایی ها بدست می اید.

تمامی اطلاعات از ترازنامه و صورت سود و زیان دوازده ماهه منتهی به اسفند ۹۸ بدست امده و ارزش بازار بانک ها طبق اطلاعات روز هشتم مهر ۹۹ استخراج شده است. همان طور که مشاهده می شود بانک های تجارت، پارسیان، پاسارگاد، سامان و دی ارزش بازاری بالاتر از ارزش براورد شده دارند. بانک شهر و سرمایه به ترتیب به دلیل عدم افشای اطلاعات و زیان انباشته بالا از جدول براورد ما خارج شدند. با توجه به گستردگی فعالیت بانک ملت می توان ارزش بازار ان را برای صنعت یک ارزش تعادلی در نظر گرفت. با توجه به نسبت سپرده ها و تسهیلات هر بانک به بانک ملت در ردیف اخر ارزش بازار نسبی برای مقایسه با یکدیگر محاسبه شده است. به طور کلی صنعت بانک به دلیل ارقام نا مربوط سود خالص بهتر است از روش های مقایسه نسبی با میانگین صنعت به انها توجه کرد.

سقف و کف ارزش بازار بانک های موجود در بازار سرمایه با توجه به نرخ دلار بیست و هشت هزار تومانی بدست امده اند و فرض بر این می باشد اگر بازار سرمایه به حالت رکود برود با توجه به این نرخ دلار حداقل ارزش بازار سهم ها چقدر خواهد بود. اعداد مربوط به بنگاه داری شامل تخمینی از املاک و مستغلات و شرکت های زیرمجموعه غیر مرتبط با فعالیت اصلی بانک ها می شود.

۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
کد خبر: 2068

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha