تعرفه‌های صادراتی کامودیتی‌ها چه زیانی را به نمادهای این گروه زد؟

چند هفته گذشته قطعی‌های مکرر برق در کشور نه تنها کسب و کارهای کشور را تحت تاثیر خود قرار داد بلکه آسیب جدی به تولید صنایع مهمی چون سیمان و فولاد زد. روند فعلی این صنایع چگونه است؟

به گزارش  پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تجارت‌نیوز، چند هفته گذشته قطعی‌های مکرر برق در کشور نه تنها کسب و کارهای کشور را تحت تاثیر خود قرار داد بلکه آسیب جدی به تولید صنایع مهمی چون سیمان و فولاد زد.

با وجود آنکه صنایع فولادی کشور از نیروگاه‌های برقی جداگانه‌ای برای تولید محصولات برخوردار هستند اما ابلاغیه‌های مکرر دولت و محدود کردن این صنایع برای تولید محصولات خود، آسیب جدی به بازار محصولات فولاد در کشورهای همسایه و منطقه وارد کرده است.

قطعی برق در یک ماه گذشته منجر به عدم ایفای تعهدات صادراتی شده است و همین موضوع باعث کاهش تولید محصولات فولادی و تحت تاثیر قرار گرفتن صادرات این محصولات شده است پس در نتیجه رقبای ایران مخصوصا ترکیه توانسته است جایگزین ایران در بازارهایی مثل عراق شود.

در این باره علی صادقین، کارشناس بازار سرمایه معتقد است: محصولات فلزی را باید به دو دسته فلزات آهنی و غیرآهنی تقسیم کنیم. با توجه به این تقسیم بندی باید اشاره کنیم که در حال حاضر تهدید خاصی از سمت بازارهای بین‌المللی برای محصولات فولادی کشور وجود ندارد. همچنین به دلیل آنکه نرخ بهره در آمریکا پایین است، رشد شاخص‌های صنعت به وضوح دیده می‌شود.

صادقین می‌گوید: بخشی از رشد گروه فلزات، مرتبط با بازارهای جهانی است که این بازارها را در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار داده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۱ روند بازار فلزات در ایران و جهان تحرکات خوبی را داشته باشند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تولید و فروش داخلی و نرخ ارز سامانه نیما دو فاکتور اساسی برای تحولات مثبت فلزات بوده است. زیرا در روزهای گذشته نرخ ارز در سامانه نیما از روند صعودی برخوردار بوده است. همچنین انتظارات تورمی سیگنال‌های مثبتی را درباره رشد و تقاضای نسبی در این گروه داده‌ است.

وی در این باره تشریح کرد: تنها معضل منفی فعلی، وضعیت تولید صنایع فولاد است که به دلیل قطعی برق زنجیره محصولات فولاد به شدت تولید تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

صادقین درباره تعرفه‌های صادراتی وضع شده از سمت دولت گفت: وزیر صمت در روزهای آخر وزارت خود تعرفه‌های صادراتی خیلی سنگینی را بر روی کامودیتی‌ها به ویژه فلزات اساسی اعمال کردند. به نظر می‌رسد اثر منفی این تصمیم در نمادهای فلزی نمایان شود.

صادقین در پایان این گفتگو گفت: چشم‌انداز و برآینده کلی از گروه فلزات و کانی‌ها با توجه به روند افزایشی نرخ ارز و تحولات بازارهای جهانی مثبت است. در صورتی که از بحران فعلی عبور کنیم اتفاقات مثبتی در این گروه رخ می‎‌دهد.

۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱
کد خبر: 18297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha