نفس‌گیری "نقدینگی" قبل از صعود به قله جدید/روزهای آینده به سمت کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی حرکت خواهیم کرد

مدیر سرمایه‌گذاری تامین سرمایه بانک ملت گفت: خرید پرقدرت حقیقی‌ها در منفی‌های بازار، نویدبخش روزهای بهتری در بازار سرمایه خواهد بود ولی نباید انتظار رشد شارپ بازار سرمایه را داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس نیوز، بورس تهران این روزها اوضاع بهتری داشته اگرچه در ۳ روز پایانی هفته به‌نوعی، در جا زد؛ ولی مثبت شدن جریان ورود نقدینگی به بازار سرمایه و افزایش تقاضا در خیلی نمادهای بازار نشان می‌دهد بخش زیادی از ترس سرمایه‌گذاران از بین رفته است اما؛ باید دید سهامدارانی که در این‌یک سال حجم قابل‌توجهی از سرمایه‌های خود را ازدست‌داده‌اند، با گردش پول در صنایع مختلف امکان پوشش زیانشان را دارند یا نه.

رسول رحیم‌نیا مدیر سرمایه‌گذاری شرکت تأمین سرمایه بانک ملت در گفت‌وگو با بورس نیوز در خصوص وضعیت بازار سرمایه بیان کرد: اکثر سهم‌های بزرگ و شاخص‌ساز بورس پس از رشد چند هفته اخیر، به نقاط مقاومتی رسیده و برای شکست این مقاومت، "نقدینگی" قابل‌توجهی لازم بود.

وی ادامه داد: این مرز روانی سبب شد که بازار در ۳ روز پایانی هفته نتواند سد مقاومت‌ها را بشکند ولی بااین‌حال، ریزشی در بازار رخ نداده و به نظر می‌رسد بازار سرمایه وارد یک مرحله استراحت کوتاه‌مدت شده اما؛ معتقدم ظرف روزهای آینده این مقاومت شکسته و به سمت کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی حرکت خواهیم کرد.

رحیم‌نیا افزود: نکته حائز اهمیت در بورس این است که در روزهای گذشته خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت افزایش‌یافته و جریان ورود نقدینگی حقیقی‌ها به بازار مثبت شده است. خرید پرقدرت حقیقی‌ها در منفی‌های بازار، نویدبخش روزهای بهتری در بازار سرمایه خواهد بود ولی نباید انتظار رشد شارپ بازار سرمایه را داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تأثیر حرکت جریان پولی در بازار از سهم‌های بزرگ و بنیادی به سمت سهم‌های کوچک‌تر با نسبت P بر E بالاتر اظهار کرد: همیشه این رویکرد سهامداران و توجه آن‌ها به سهم‌های کوچک‌تر موردبحث بوده و در نظر داشته باشید که در رشد شارپ بازارسرمایه در سال ۹۹، عمدتاً شرکت‌های کوچک به دلیل ورود سفته‌بازان مورد اقبال قرارگرفته و رشد کردند و بعد از رشد سهم‌های کوچک‌تر بازار، سهم‌های بزرگ و بنیادی رشد کردند.

این فعال بازارسرمایه تاکید کرد: نمی‌توان لزوماً برای تمام سرمایه‌گذاران نسخه واحدی پیچید و به آن‌ها گفت فقط سهم‌های بنیادی بازار را خریداری کنند و به‌هرحال با توجه به شرایط بازار سرمایه، ممکن است در مقاطع مختلف، بازدهی سهامداران از محل خرید سهم‌های بنیادی یا سفته‌بازی در بازار باشد. به افرادی که با اصول تحلیل آشنایی دارند، توصیه می‌شود در سهم‌های بنیادی بازار که نقد شوندگی بالاتری دارند، سرمایه‌گذاری کنند. به نظر می‌رسد گروه پالایشی در ماه‌های آینده پتانسیل بیشتری برای رشد خواهد داشت.

رحیم نیا در توصیه به سهامداران گفت: به سهامداران کم‌تجربه‌تر که دانش مالی کافی ندارند، مخصوصاً آن عده از سرمایه‌گذاران که سال قبل وارد این بازار شده و متحمل ضرر و زیان شده‌اند، توصیه می‌شود از سرمایه‌گذاری مستقیم در بازارسرمایه بپرهیزند و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا شرکت‌های سبد گردان اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس کنند. چراکه سرمایه‌گذارانی که متحمل ضرر و زیان در این بازار شده‌اند، برای انتقام از روند بازار معمولاً رفتارهای هیجانی و احساسی دارند و ممکن است مشکلات بیشتری به آن‌ها تحمیل شود. اگر هم سرمایه‌گذاران خرد علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری مستقیم هستند، بهتر است بخش اندکی از سبد سرمایه‌گذاری‌های خود را صرف سرمایه‌گذاری مستقیم کنند و مابقی را به‌صورت غیرمستقیم وارد این بازار کنند.

۲۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۲
کد خبر: 17563

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha