بازار بی پشتوانه‌ ای که افراد زیادی را به خود جذب کرد!

کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به بازدهی جذاب رمز ارزها و نقدشوندگی بالا، مردم به سمت بازار ارزهای دیجیتال تمایل پیدا کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد قدرتی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چرا مردم به بازار رمز ارزها که در بسیاری از کشورها غیرقانونی است و بازاری بی پشتوانه است، روی آورده‌اند؟، اظهار کرد: از اواخر مرداد سال ۱۳۹۹، بازار بورس دچار ریزش سنگینی شد و پول‌هایی که عادت به بازدهی بالایی داشتند، به بازارهای مسکن، طلا، دلار، خودرو و رمز ارزها پناه بردند.

قدرتی افزود: بعد از مشخص شدن رئیس جمهور آمریکا و پایین آمدن انتظارات تورمی، بازارهایی مثل، مسکن، خودرو، دلار و طلا متناسب با میزان چسبندگی قیمت خود و سایر اتفاقات، دچار ریزش و اصلاح قیمتی شدند. بنابراین، حجم پول‌هایی که به این بازارها وارد شده بود به بازار رمز ارزهای دیجیتال وارد شد.

او بیان کرد: از یک طرف پول‌های موجود در بازار سرمایه به رشدهای روزانه پنج درصدی عادت کرده بود و از طرف دیگر، با توجه به تورم موجود در کشور و با توجه به اینکه نرخ بهره واقعی بانک‌ها نیز منفی است و همچنین تغییر جهت دهی کانال‌های شبکه‌های مجازی در خصوص بازار بورس جهت دهی به سمت رمز ارزها، پول‌ها به این بازار منتقل شد.

کارشناس بازار سرمایه افزود: البته رشد رمز ارزها در این بین، باعث اقبال بیشتر مردم به این بازارها شده است. به عنوان نمونه بیت کوین در شش تا هفت ماه گذشته از ۱۰ هزار دلار، به ۶۰ هزار دلار رسیده است (پانصد درصد رشد داشته است). اتریوم از حدود ۵۰ دلار به ۲ هزار و ۳۷۰ دلار رسیده است (۴۷ برابر شده است).

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با محدودیت‌های موجود در بازار رمز ارزها اظهار کرد: از جمله محدودیت‌های رمز ارزها، عدم صدور مجوز از سوی بانک مرکزی برای خرید و فروش، نبود نهاد ناظر، ریسک مفقودی رمز کیف پول و از دست رفتن سرمایه فرد، امکان تامین مالی تروریسم و پول‌شویی در آن ها و ریسک تبدیل بیت کوین به دلار در صرافی‌ها است.

چرا مردم به بازار رمز ارزها جذب شدند؟

قدرتی در رابطه با ویژگی‌های رمز ارزها، اظهار کرد:  با توجه به بازدهی جذاب رمز ارزها، حفظ قدرت خرید پول، بالا بودن نرخ تورم در کشور و نقد شوندگی بالا، مردم به سمت  بازار رمز ارزها تمایل پیدا کرده‌اند.

او گفت: با توجه به وظایفی که برای پول تعریف شده است و وسیله مبادله، حفظ ارزش و  قابل تقسیم بودن است، رمز ارزها هم این وظایف را به نحوه مناسب تری انجام می‌دهند، انتقال پول‌های مجازی از طریق کیف پول با سرعت بالایی انجام می‌گیرد.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: حفظ ارزش رمز ارزها بهتر از پول‌های کاغذی است، چرا که به صورت غیرمتمرکز است، یعنی شخصی مثل،  بانک مرکزی وجود ندارد که بدون پشتوانه، پول چاپ کند و (ماینرها) نهاد ناظر در آن‌ها، تک تک افرادی هستند که حساب‌ها را تایید می‌کنند.

قدرتی افزود: همچنین به راحتی قابل تقسیم هستند و انتقال آن‌ها با هزینه بسیار ناچیز انجام می‌گیرد و با توجه به اینکه، وظایف پول را به نحوه مناسبی انجام می‌دهند، بنابراین جایگزین خوبی برای پول‌های کاغذی خواهند بود.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بازار رمز ارزها در آینده گفت: اینکه رمز ارزها در آینده به چه سمت و سویی خواهند رفت، در گرو جواب این سوال است که آیا مردم در آینده از آن‌ها برای مبادلات خود استفاده می‌کنند یا خیر؟ بنابراین استقبال افرادی مثل، ایلان ماسک و شرکت‌هایی مثل آمازون  که قدرت بالایی دارند، می‌تواند در پاسخ به این سوال کمک کند.

او بیان کرد: اکثر ماینرها و مزارع استخراج رمز ارزها در کشور چین است و در آینده چین می‌تواند به عنوان نهاد ناظر متمرکز در این حوزه سیاست‌های پولی اعمال کند تا یکی از نقاط ضعف این پول‌ها برطرف گردد.

قدرتی در پایان گفت: در آینده می‌توان متصور شد که یک رمز ارز به عنوان رمز ارز مرجع، جایگزین دلار شود و هر کشور برای خودش یک پول مجازی داشته باشد که برحسب رمز ارز مرجع، قیمت گذاری شود. بر این اساس رمز ارزهایی که تعداد تراکنش آن‌ها در ثانیه بالا باشد آینده بهتری دارند.

۳۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۱
کد خبر: 13797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha