افزایش قیمت نهاده های دامی؛ عامل اصلی گران شدن لبنیات و مرغ

یک عضو کمیسیون کشاورزی بیان کرد: کمیسیون کشاورزی حدود ۴ ماه است که درگیر گرانی‌های اخیر در بازار مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات است و همچنان هم پیگیر این موضوع خواهد بود.

به گزارش گروه کشاورزی و صنایع غذایی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد، ذبیح اله اعظمی ساردویی درباره گرانی‌های اخیر در بازار محصولات دامداری و لبنیات گفت: کمیسیون کشاورزی ۴ ماه است که درگیر گرانی‌های اخیر در بازار مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات است. حدود ۲ هفته پیش رئیس قوه مقننه به کمیسیون دستور دادند که یک جلسه ویژه برگزار کند، اما وزرای مربوطه در جلسه مذکور حاضر نشدند.

این عضو کیمسیون کشاورزی ادامه داد: جلسه دیگری را برگزار کردیم که در این جلسه وزرای صمت، کشاورزی و بانک مرکزی حاضر شدند و عوامل تاثیر گذار بر گرانی‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان این که ابتدایی‌ترین محرک بر گرانی‌های اخیر ارز ترجیحی است، گفت: خوراک طیور، کنجاله و سویا است و طبق بررسی هایی که در کمیسیون انجام گرفت، مشخص شد تنها ۵۵ درصد خوراک دامی از طریق سامانه بازارگاه که دولتی است مطابق قانون واردات، وارد کشور شده است و  ۴۵ درصد دیگر بر خلاف قانون به بازارهای آزاد داده شده است.

اعظمی ساردویی تاکید کرد: مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که امروز حتی آن خوراک دامی که در گذشته وارد کشور شده است در بازار  ۵ تا ۶ برابر عرضه می‌شود. 

وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر  تا حدودی تخصیص ارز برای واردات نهادهای دامی صورت گرفته اما نکته مهم این است در مهرماه ما ۸ روز جوجه ریزی نداشتیم. مطابق آمارها در ماه ۱۱۰ میلیون قطعه مرغ مصرف کشور است که باتوجه به عدم تامین در ماههای گذشته به ۸۰ میلیون کاهش پیدا کرده که این امر خودش یکی از دلایل گران شدن مرغ است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد خاطر نشان کرد: هنگامی که خوراک گران باشد برای مرغدار هم صرفه اقتصادی ندارد که جوجه ریزی را انجام دهد. از سوی دیگر هم برخی از مرغداری‌ها مرغ‌های مادر خودشان را در بازار عرضه کردند که به همین دلیل با کمبود تخم مرغ و گران شدن آن رو به رو شدیم که در ماه های آینده این مسئله رفع خواهد شد  و ازنظر گوشت مرغ گرم نیز مشکلی نخواهیم داشت. 

وی درباره گران شدن قیمت لبنیات نیز عنوان کرد: خوراک دام ترکیبش از ذرت، کنجاله سویا و جو است. هر سه این اقلام افزایش قیمت داشته اند بنابراین دامدار هنگامی که این خوراک را گران تهیه می‌کند ناچار است که محصولاتش را گران عرضه کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مصوب شیر  در دامداری ۴ هزار و ۵۰۰ تومان است،ادامه داد: در یک جلسه از کارخانه دارن سوال کردیم که چرا شیر بین لیتری ۷ تا ۱۲ هزار تومان به فروش می رسانند و این کار تخلف است که پاسخ شنیدیم که  مواد افزودنی می زنیم، که این هم  قابل قبول نیست چرا که بخشی از چربی شیر را می‌گیرند.

وی در پایان گفت: مجموعاً اتفاقات زیادی در بازار افتاده است که ما شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم و پیشنهاد من این است که قانون تمرکز از وزارت صمت بازگردد به سازمان بازرسی تا بتوانیم به بازار سر و سامان دهیم.

انتهای پیام/

۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۷
کد خبر: 10193
منبع: ایلنا

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha